Tänk mindre mer action

 
T.O.R.S.D.A.G.

Jahopp mina vänner nu är det snart helg igen, veckorna går så fort även om det känns segt i början av veckan. 
Måndag och tisdag var det utbildning i Kungälv igen vilket innebär upp innan tuppen för att hinna få ut hästar och fixa med allt innan man ska iväg. I tisdags på väg in mot stan upptäcker jag och Sebastian att bilen börjat läcka massa vatten så det blev att lämna den hos M så han fick kolla på den så fick jag ta hans bil ner. Där blev det feta sommardäck på sprillans nya 20" fälgar så jag fick minst sagt hålla tunga rätt i munnen när man kom av motorvägen och skulle köra på de mindre vägarna som kan ha både hålor och annan skit som kan repa och ge jack. Och förstöra dom var inte nått jag hade lust med det kommer han lösa så bra själv fram igenom för repor och jack blir det med lågprofilsdäck så är det bara ha ha. 

Hur som helst vädret i helgen och även i början av veckan har varit helt fantastiskt, kallt i vinden men strålande sol. Känslan när man går ut och ska fixa för hästarna 5:30 på morgonen och solen börjar leta sig upp bakom bergen och man hör några fåglar sitta och sjunga som dom gör tidigt på morgonen eller på kvällen på sommaren.  Det var så härligt våren är verkligen här även om vintern inte helt släppt greppet. 

Antar att jag inte är den enda som blir så trött, hängig och omotiverad  när det är grått och mulet?! Har ju varit en del sånna gråa dagar det sista och det har verkligen inte varit till någon fördel när man försökt hitta energin igen efter förkyldningar och sjukperioder som avlöst oss alla här hemma senaste veckorna. 
Har kommit på mig själv flera gånger hur omotiverad och uttråkad jag känt mig samtidigt som jag inte orkat ta tag i det. Men fastna i det negativa träsket igen ska vi inte göra så senaste dagarna har jag försökt fylla på med sol och inspiration från bloggar och youtubklipp. 

Sen ska jag inte sticka under stolen med att jag har en hel del problem som måste lösas just nu som känns väldigt frustrerande. Men det är bara att ta och beta av en sak i taget så löser det sig. 
Problemet är om man börjar fundera och tänka för mycket kring problemet då fastnar du i problemet i stället och kan även skapa nya problem. Jag är en person som övertänker för mycket vilket är väldigt frustrerande men är ju något som går att jobba på. Inte lätt men tänker man på det så får man påminna sig själv att sluta älta och i stället ta tag i problemet i stället. Dvs tänk mindre och mer action för inget löser sig av att vi sitter och tänker på det vi måste göra något för att förändra det hela också eller hur.
Antar att vissa känner igen sig i det problemet. Vet inte om det är typiskt tjejer men oavsett så är det nått man kan jobba på.

Grejen är ju den att sitter du och hänger upp dig på problemen och det som är svårt och negativt lär aldrig några lösningar ske, men om man däremot funderar på vad kan man göra för att lösa det hela och börja jobba i den änden i stället så kommer det lösa sig snabbare. Börja med de lättlösta delarna först så kommer de svårare delarna gå lättare också. Så krångla inte till det mer än vad det redan är.
Och framförallt sitt inte och tänk att det här går inte och lyssna inte på det där negativa peronerna runt dig som inte tror på dt du ska göra och bara klankar ner på dig. Tänk att det här ska jag fixa och lyssna och umgås med de som tror på dig och som stöttar. 
Negativa tankar och åsikter löser aldrig några problem de skapar bara nya så är det. Så kort sagt sluta tänk så mycket och ta tag i saker i stället och se till att få något gjort.

 
Är det fint väder som i söndags när jag tog den här bilden från ett par vänners båt passa på att njut av det fina vädret och planera för alla härliga sommardagar med sol, bad, grillkvällar med familj och vänner. 

Bilproblemet ställer till det just nu men det är inget allvarligt fel som tur är utan jag får fixat det nästa veckan när M fixat den delen som läcker. Under tiden får vi göra det bästa av situationen. Ska jobba idag men som tur är nere på fritids så jag kan gå ner. Bra tajming för annars har jag blivit inringd till skolor och förskolor på andra ställen som krävt bil. Jag kan allt köra med den men får passa mig lite om det är längre sträckor och fylla på vatten/glykol med jämna mellanrum.

 

Ja hörrni om en vecka är det påsk vad har ni för planer för helgen? Blir det påskmiddag med släkten eller vad brukar ni göra?
Jag brukar hitta på nått med familjen och bjuda in vänner och äta lite gott och gömma påskägg för barnen. Inte så avencerat men ändå mysigt. Hur vi gör i år vette sjutton för alla andra har antingen jobb eller andra planer så det blir nog bara hemma och mysa med barnen som det ser ut nu. Gissar på att dom små vill in till farmor också men inget är bestämt än så vi får se hur vi lägger upp det och vad som händer. Det brukar ha en tendens att ändras innan det väl är dags.
Vi får se til veckan vad som händer.

Denna helgen ska de små i varje fall hem till sin pappa och Sebastian ska till nån kompis som fyller år så får se vad man själv ska roa sig med. Sysslolös lär ja inte bli i varje fall. 

Ha nu en fin torsdag allihopa 


Kommentera här: