I bland får man bara gilla läget

Hej hur går det i kylan fy sjutton vad kallt det varit ett par dagar burr. Termometern visar - 12 men i vinden är de det dubbla och lite till  usch och fy. 
Vattnet ute hos hästarna har frysit trots värmeslinga, minusgraderna och den kalla vinten blev för mycket så jag fick igår åkt och inhandlat två stora vatten dunkar för att slippa bära ihjäl mig med 10 liters hinkarna. 
Det är tungt men hästarna behöver ju vatten så vad gör man.

Fasen vad man sliter med dessa djur i ur och skur det har liksom ingen betydelse för dom måste ha mat och vatten. Vinter halvåret är tung med allt extra jobb och dessa extra moment med tunga vattendunkar gör inte saken bättre. 
Började känna mig krasslig härom dan men åkte och jobbade ändå. Men i går och i dag har det blivit värre så nu ligger jag i soffan och känner mig som ett utsketet päron som barnens farfar brukar säga ibland. 
Har inte tid att vara sjuk men vad gör man hela kroppen skriker vila så då får man lyssna på den och bara gilla läget. 

Igår fick jag åkt med M till stan efter han varit med Emilia på ridskolan så jag kunde hämtaSebastians bil som vi ska ha nu då den andra ska tillbaks till Norge. 
Ovant att köra manuellt men så skönt med en bil med ordentliga vinterdäck, mersan är fruktansvärd att köra nu. 
Är nog bara ett par veckor med snö och is till sen borde tempraturerna stiga och våren koppla greppet hoppas jag.
 
Tog en tur till sjöbodarna i söndags innan iskylan drog in. Det var  kallt i vinden då med såklart men kändes lite som våren väntade runt hörnet i varje fall. 
I dag är det verkligen jättefint väder ute och för tillfället inte så jätte kallt perfekt att greja ute men helt seriöst mitt huvud bultar och jag har förkyldningsastma som blir tusen gånger värre när jag kommer ut i den torra luften så jag får hålla mig inneoch vila. Hoppas det är värst nu och att det vänder för jag har massa saker att göra både här hemma men även på andra ställen. 
Är lurigt när förkyldningen sitter i luftvägarna för det kan utvecklas till lunginflamation och jag är som sagt känslig för luftvägsinfektioner. Blir läkarbesök i morgon och kolla om jag behöver medicin för astman igen. 

På lördag har Kevin fotbollscup och jag har lovat hjälpa till i kiosken de första 4 timmarna och det va få som kunde hjäpa till så ja vi får se hur det blir med det. Och på måndag-tisdag är det skola igen men vette sjutton om jag hinner friskna innan dess? Är säkert bättre men förkyld och att massera och få massage en halv dag är inte så bra då kanske. Får se hur det blir med det får ta en dag i taget helt enkelt. Men har mycket inplanerat framöver så att ligga sjuk är lite stressande faktiskt. 


Fick inhandlat lite apelsiner och annat smått och gott förut till en liten vitamin cocktail. Gul blev den och innehöll apelsin,citron, ingefära, kiwi och vitlök. Kan meddela att det var inte en drink för veklingar hua mig haha. Tror inte jag blir frisk av den men hoppas den gör lite gott för imunförsvaret i varje fall,

Som sagt man får liksom gilla läget och även om jag inte fixar att hålla igång rent praktiskt just nu så har jag ju tid att planera och fixa med massa annat som jag inte hunnit med det sista dom stunderna jag känner mig lite piggare. 

Men nu får det bli en liten tupplur och se om huvudvärken släpper i varje fall.
Kommentera här: