Nytt År Nya MöjligheterGodfortsättning på er finisar!
Hoppas eran nyårshelg blev lyckad?
Själv fick jag ju som jag berättade sist ställa in min fest men tur var väll det för en timme efter jag skrivit det inlägget blev jag avkastad av en häst och fick tillbringa dagen på sjukhus och röntga fotleden (den andra som jag inte brutit).

Harry hade lite överskotts energi och fick ett ryck och började bocka runt som en vildhäst varpå jag lättar i sadeln och när jag landar igen trampar jag snett i höger stigbygel innan han gör ett par rediga bock språng till så jag flyger av landar på ryggen och tappar luften. Tur grannen upptäckte vad som hänt och kom och hjälpte mig till akuten.  Inget brutet tack och lov med en kraftig vrickning med en hel del ligament som fått sig en regäl omgång och blödningar blev resultatet den här gången. Kryckor och samma rehab som efter jag bröt benet suck. 

 
Så jag har tillbringat slutet av året liggandes i soffan med foten i högläge. Och barnen har fått sköta allt med hästar osv. Usch har så dåligt samvete men dom har kämpat på och gjort så gott dom kan. 
Nu förstår dom vilket jobb det är att sköta allt och dom har ifrågasatt varför jag håller på och sliter med det här?Det är inte värt allt slit tycker dom för dom har insett varför jag är så sliten och trött. Ja hålla på med hästar är tungt och sliter på kroppen men frågan är vad man skulle göra i stället? Men visst dra ner på det kanske hade varit bra men men. 
 

Måste bvara visa min älskade orchidé jag fick av M på alla hjärtans dag för 7 år sedan. Då var den så här liten och fick plats i en hjärtformad smal vas. 

Nu ser den ut så här och har precis börjat blomma igen för jag vet inte vilken gång i ordningen. Den är helt fantastisk ja menar kolla in den.  Helt otroligt att den lilla blomman efter alla år bara bli vackrare och vackrare den har verkligen överlevt allt och ser starkare ut för varje år. Önskar att man var som den här orchidéen.
Älskar den verkligen och är en av få saker i hemmet jag är väldigt rädd om. 


Nyårsafton då. Sebastian och Emilia slet som djur med att få klart för alla hästarna och ta in dom och Sebastian lagade nyårsmiddagen helt själv. Panerade själv schnitzel med pommes ärtor och bea. Nom nom så stolt över honom.  Så trots att inget blev som vi tänkt oss hade vi lite mys i stället. Men timmarna fram till 12 slaget var så sega. Låg i soffan och blängde på tv och barnen var rastlösa också.  Sen när klockan slog 12 skålade vi in det nya året med lite Herrljunga cider och kollade på några stackars raketer samtidigt som vi höll koll på hästarna som tog det hela med ro. Efter det gick vi in och och jag och de små gick och lade oss. Kan väll summera nyårsafton som den tråkigaste någonsin vilket barnen oclså höll med om men vad gör man liksom.  Blir nya tag i år. 
Foten ja den ser ut som den gör denna bilden tog jag i går morse när jag smöjade in med Diklofenak. Det går åt rätt håll men kommer ta tid vilket är segt med ligament skador det är så lång läkningstid. 


Jag själv lyckades ju avsluta året med ännu en dålig sak och hoppas att det dröjer innan nått nytt dåligt händer. Tyvärr inleddes året med en tråkig sak då vi upptäckte att lill fölis gjort något med sitt öga. Bra tajming med mig som inte kan stödja ordentligt på foten och inte kan hantera hästar just nu. FIck hit jourveterinär som konstaterade att han måste in till en klinik.  Så igår ringde jag till Dingle men dom har ingen ögonspecialist hos sig så efter mycket om och men mad att försöka lasta honom så kom jag och hö bonden oss iväg upp till Skara med honom där han blev kvar för vidare behandling och utredning. Vad det berodde på att ögat såg ut som det gjorde kunde dom inte svara på men vi får se vad närmaste dagarna visar. Lilla gubben han är ju så go och har ju varit på Skara i sommras också när han fick fölsjukan stackarn. Han är en fighter så hoppas verkligen han repar sig efter detta också. 

Så är läget så här långt. Har fått möjlighet att fundera en hel del dessa dagar så jag har kommit fram till vad jag ska göra för att rensa ut de negativa delarna som hängt med förra året. Har redan börjat rensa ur och känner att det gör gott. Så det ska bli intressant att se hur saker och ting utvecklar sig framöver. 

Inget ont utan det för något gott med sig eller hur.
 
 
 
 


Kommentera här: