En spännande resa har börjat

 
Hej på er finisar!
Blogg.se har strulat i dag så jag blev utloggad mitt upp i skrivandet av det här inlägget och kunde inte logga in igen på flera timmar suck. Men nu gick det igen som tur var, härligt när tekniken fungerar.

Då var det en ny vecka igen och redan onsdag. Början på veckan gick i en rasande fart men tiden går fort när man har roligt eller hur. 
I måndags blev det upp med tuppen eller långt innan tuppen för Kevin och Emilia avslutade helgen med att bli sjuka så dom fick så snällt följa med til stan och farmor samtidigt som deras storebror fick hänga en stund på sin pappas jobb innan skolan. 

Så i måndag efter jag lämnat barnen i stan rullade jag vidare ner till Kungälv för första dagen på utbildningen till massageterapeut i  klassisk massage. Insåg snabbt att jag har en stor fördel som är utbidlad hästfysioterapeut sedan tidigare för alla latinska termer som är samma på människa är jag redan är bekant med så det blir inte lika tungt att plugga in allt den här gången. Vi blev ett trevligt gäng också och läraren som är från Norge är toppen han med. 
 
 

Måndagen och gårdagen bestod av att lära sig massaggreppen/teknikerna för massage av ryggen/axlar. Teori på förmiddagen och praktik på eftermiddagen. Vi tränar ju på varandra och kan ju säga så här att efter att fått massage av min spända rygg och axlar 2 ggr i rad så höll jag på att svimma första dagen oj oj. Igår blev jag inte svimmfärdig men domnade bort i ena armen pga spänningar som börjat lossna. Rätt häftigt att känna hur kroppen svarar på massagen. 
Vår lärare konstaterade att jag har väldigt mycket spänningar i kroppen i kombination med dålig hållning och att gå runt på kryckor och halta så det är inte konstigt att jag reagerar när man börjar lossa på det. 
Japp jag är ett litet projekt jag med att få ordning på men ska väll få till det med hoppas jag med träning.

Nu ska en massagebänk inhandlas och lite mer massageolja sen är det bara att köra igång med elevbehandlingarna för det är ett antal behandlignar som ska hinnas med för att bli godkänd. Men det ska nog gå bra för flera har hört av sig och vill få sig en genomgång så jag kommer ha att göra. Ska bli så roligt och jag har planerat att gå två utbildningar till sen till hösten. 


 
Känns faktiskt riktigt bra för första gången på väldigt väldigt länge. Har gjort gott att renas bort lite negativ skit nu i början av året. Att sätta ner foten och säga ifrån till sånt man inte tycker är okej eller är bra är välbehövligt i bland. Inser vad osäker jag blivit av alla motgångar men har på nått sätt lyckats resa mig upp och skaka av mig gång efter gång. Och även om inte allt löst sig och rullar på än så ser jag fram emot vad det här året ska bjuda på. 

Bara det här med utbildningen som jag äntligen fått tummen ur att gå är så roligt. Vet inte riktigt vad jag ska göra av det sen efteråt men idéerna har börjat komma så vi får se helt enkelt. 
Efter allt strul så är det en sak jag lärt mig och det är att det är ingen idé att planera större saker för det blir sällan som man tänkt sig ändå. Så nu tar vi en dag i taget och tar det lite som det kommer. 
Så det kommer nog bli bra det här året tror jag.
 
 
 
 
 

Kommentera här: