Dags att vända blad...igen


Semledagen var det visst i dag hm jag förstår inte grejen med att sälja semlor direkt efter jul när semledagen är först i mitten av februari ? Visst är det gott men  för min del räcker det med 1 max 2 om året sen är det inte gott längre så därför håller jag mig till just den här dan om jag köper någon överhuvudtaget vill säga. 

Köpte med mig varsin från affären i dag men blev riktigt beviken för dessa var inte alls goda. Små torra bullar med väldigt knepig mandelmassekräm i som inte alls var god. Sebastian som ville ha med vanilj i stället för mandelmassa blev gott irriterad när det visade sig va massa mandelmassa i den smelan också.  Vet inte vad fr bageri dom kom ifrån men goda var dom inte.

 
Vintern har verkligen kommit och ena dagen kör man fast med fyrhjulingen i leran pga allt regn eller så fryser fyrhjulingen av att det är så kallt så vinch osv inte fungerar. Är så trött på stressen och pressen för vi kan inte få ut höt utan fyrhjulingen men tack ock lov har vi lyckats få ut balarna tillslut. I bland har det tagit över en timme att få till pga strul och dåligt väder.  Det känns i kroppen vissa dagar fy sjutton, inte en natt man vaknar med värk i kroppen. 

Veckorna springer iväg i en väldans fart och jag har inte fått uppdaterat de sensate veckorna vilket jag ber om ursäkt för.  
Det har hänt mycket senaste tiden här så jag försöker fokusera framåt trots kaoset. 
Vissa saker har tagit helt nya vändningar och vissa saker har skitit sig fullständigt en del oväntade besked har kommit som man inte räknat med. Men... trots allt så ser jag framåt. Jag han inte komma långt från mitt förra vägskäl för några veckor sen fören jag i helgen hamnade vid ett nytt, båda gångerna pga av andra personers val. 
En oväntad förfrågan om hur jag tänker om framtiden i en viss fråga gav mig minst sagt något att fundera på.
Men i detta fallet är jag inte förvånad över orsaken samtidigt som det inte är mitt problem att lösa. Däremot så påverkar det en hel del för mig och familjen vilket kan ställa till det lite. 

Fast efter att ja bollat det hela med barnen och några vänner så ser jag nu fram emot att sätta punkt för ännu ett kapitel och påbörja ett nytt. Det känns trots allt okej, tror det blir bäst för alla parter faktiskt. 
Så jag er fram emot nya utmaningar även om jag i skrivandets stund inte har den blekaste aning om hur jag ska lösa det hela. Inget ont utan det för något gott med sig.


I dag har jag jobbat första heldagen efter jag skadade mig. På en mysig förskola med helt underbara ungar och trevlig personal. Har varit lite frustrerad över att det blivit så få jobbtillfällen hitills men visst jag har varit utan bil och sen skadad men bortsett från det så har det varit väldigt lite jobb. Men i dag fick jag lite info om att dom söker personal hos sig. Jag ska även jobba på torsdag och hade kunnat jobba i morgon med om jag velat men då ska jag på möte och sen på eftermiddagen kommer veterinären. 
Så jag ska prata med personalansvarig om det finns möjlighet att få mer timmar på lite längre sikt. 
Annars blir det att söka annat jobb för jag får inte ihop ekonomin på så oregelbunden inkomst. 

Kan säga att det trots att det var en tjuvparning och inte planerat var välbhövlig pengar jag fick för valparna som är sålda nu för det har fått släcka akuta bränder som jag halkat efter med pga lite jobb. Harry står nu uppstallad i Uddevalla i väntan på att försäljning så det kostar en del extra också och denna månadens lön blir inte rolig då jag bara jobbade 4 timmar i januari så jag har fått spara lite så vi klarar oss till mars lön. Men som sagt jag ser ljust på framtiden trots allt för det känns som om det kommer börjar rulla på med jobb framöver så nu gäller det bara att hålla oss flytande en månad till. 


Fick förfrågan om jag och barnen ville vara med på roliga semester/sommarlovsaktiviteter med en annan familj sen i sommar. Svårt att planera så långt fram med tanke på hur ekonomin ser ut men något ska vi allt kunna få till så jag hoppas att det börjar trilla in lite mer jobb framöver nu. Förra sommaren var inte rolig då jobbade jag verenda dag i stort sett hela sommaren och när man väl var ledig hade jag ingen bil eller så var vädret dåligt. 
Denna sommaren har jag lovat barnen att vi ska hitta på lite mer roliga saker oavsett vad som händer framöver så det är ett mål att jobba emot framöver.

Nä nu blir det dejt med John Blund. Natti natt och ha det gott!


Kommentera här: