Tiden går och vår prinsessa fyller 11 år

 Efter en helg fylld av kalas och firande med pyjamasparty och öppethus för släktoch vänner så inleder vi veckan med att fira födelsedagsbarnet på hennes födelsedag i dag. 11 år har hon hunnit bli våran lilla prinsessa. 
 
 

Vi väckte henne innan Sebastian gick till bussen dvs 5:30 med "Ja må du leva" och några paket, unga fröken var dock inte riktigt på humör vid den tiden men fick somna om en stund till sen innan det var dags att gå upp vid 7 och göra sig i ordning för skolan. 


Sur som en citron var hon  unga fröken haha men det rättade till sig när hon fick sova lite till.

Efter skolan hämtade jag henne och Kevin i skolan och åkte till stan för att möta upp M och sen hämta deras storebror. 
Väl i stan fick hon dagens speciella present som hon önskat sig länge men inte trodde att hon skulle få. Jisses vilken reaktion det blev en flod av glädjetårar. Den lyckan gick det inte att ta miste på.

 

Hennes gamla mobil som hon fått av mig och som jag i min tur köpte typ 2014 när vi bodde i Norge så den har gjort sitt kan man ju säga. Det komiska var att hon för en vecka sen var helt förstörd över att den börjat krångla väldigt och jag visste ju att en ny mobil var på gång men kunde ju inte säga något då. Kan ju intyga att hennes lillebror också vill ha en ny mobil nu haha. Men det får vänta ett tag. 
 
 
Sen hämtade vi som sagt Sebastian och åkte till Överby och kollade lite affärer köpte lite kläder och åt lite gott.
Det blev en riktigt trevlig kväll med mycket att prata om både för barnen och oss vuxna.
Överlycklig dotter, glada syskon och nöjda föräldrar precis som det ska va.

Kevin satt och sjöng Drängarna låtar på vägen hem och stämningen var verkligen på topp så härligt. 
Det slog mig och M att det gått 2 år i år sen vi gick i sär. Alltså det vet vi ju men faktum är att nu tänker man inte på tiden längre. Det var när vi diskuterde en sak som hände den våren som vi fick tänka till hur många år det gått. 
Båda konstaterade att tiden gått fort vi har ju haft fullt upp på båda håll med våra nya liv. 

Hur som helst det är dagar som dessa som man påminns om alla bra minnen som vi trots allt har med oss som familj. Det är minnen som alltid kommer finnas där och ingen kan ta ifrån oss. Vet inte hur M ser på den tiden nu men själv kan i varje fall jag se tillbaks med ett leende på läpparna. Det jobbiga sakerna finns där också men för min del är det något som inte går att göra något åt mer än att man lärt sig av misstagen. Livet har ju gått vidare.

När jag och ungarna sen åkte vidare hem va alla nöjda över kvällen och samtidigt taggade för en innehållsrik och spännande vår och sommar. Vi har börjat planera lite aktiviteter och har bland annat en resa till Danmark i planeringen ihop med goda vänner som vi alla ser fram emot. 
Det händer väldigt mycket nu under våren och även om vissa orsaker är lite irriterande så är de förändringarna som de medför välkomna.Berättar mer om det längre fram.

Nu blir det en dejt med John Blund... hoppas jag har ite sovit en hel natt på ett par dagar igen nu pga av värkande fotled som är överansträngd. Vinter med is och hala ojämna hagar är inte bra för min del men jag får härda ut ett tag till så kommer nog våren snart hoppas jag. Kalashelg runt hörnet

 
 
Fredag igen och en fullspäckad vecka börjar närma sig sitt slut, nu återstår bara en helg med kalas för Emilia som fyller år på måndag.

Pyjamasparty är det som gäller på lördag och det är med skräckblandad förtjusning för min del haha. Som det verkar nu blir det 7 tjejer totalt om ingen mer faller bort innan i morgon kväll. Gissar på att detta kan bli ett av de sista kalasen med alla tjejerna i klassen inbjudna för det börjar bli svårt att hitta på saker med dom som hon tycker är roligt. Men pyjamasparty är nytt för oss så det ska faktiskt bli riktigt roligt även om jag förmodligen inte kommer sova så mycket natten till söndag pga att tjatter och fnitter.  Men det ska nog gå bra, Erika har lovat att hjälpa mig på lördagskvällen med mat osv och förhoppningsvis stannar Sebastian hemma i helgen och kan hjälpa till också.

Söndagen blir det öppethus för släkt och vänner, hoppas att inte alla kommer samtidigt men det har en tendens att göra det ändå haha. 
Så det blir fullt ös hela veckan med andra ord.

Nästa vecka blir det lugnare då jag dels är utan bil fram till slutet av veckan eller nått vilket är surt då är mycket jobb nu när många är sjuka. Dom skriker efter personal både här och där just nu så då får man ju passa på. Men jag får passa på att plugga för måndagen efter så har vi teoriprov i utbildningen och helt ärligt har jag inte ägnat mycket tid åt pluggande sen jag började utbildningen för det har varit så mycket annat under tiden.

Jahopp ska strax hoppa in i duschen och göra mig i ordning för en shoppingtur till Torp med Erika. Har inte skrivit upp en sak till kalaset vilket är lite ovanligt för att vara mig. Jag tycker det är roligt att planera kalas och brukar ju börja i god tid men den här gången har det varit så galet mycket annat som tagit mitt fokus så jag har helt enkelt inte planerat någonting. Men jag har en liten tanke och skulle jag komma på något mer så hinner jag fixa det under dagen i morgon.

Vad har ni för planer i helgen? 
Hoppas ni får en trevlig helg hur som helst nu måste jag sätta fart så jag kommer iväg.
 


Hela din attityd har förändrats

 
 
Ny vecka och redan tisdag kväll.  
Utbildning i går och i dag vilket inneburit upp med tuppen med tanke på allt jäkla snöande och grishala vägar. 
I dag var det även fotboilsträning för Kevin så jag han bara hem och vända för att hämta honom och sen åka ner på träningen med honom. Tur dom har sportlov nu så Sebastian kan styra upp med middag osv. 

I morgon är det massage för hela slanten har 2 kunder i krokarna här hemma på förmiddagen och sen ett gäng på Orust och Tjörn i morgon eftermiddag kväll. De små ska till farmor i morgon samtidigt och får sova över till på torsdag eller fredag för på torsdag har jag jobb heldag på dagiset jag varit på senaste tiden. 
Sen till helgen står det kalas på schemat, Emilia fyller år på måndag och ska ha pyjamasparty för tjejerna i sin klass på lördag tjohoo. På söndag tänkte jag vi har öppet hus för släkt och vänner så firar vi i familjen henne på måndag.  Så ja det är fullt upp kan man ju säga.


Februari är snart slut och mars står på tur och våren väntar runt hörnet. Hm ja det känns inte så när man går ut just nu. Snö blankis och kallt. burr. Men fåglarna har koll och kvittrar glatt i träden när plusgraderna dyker upp så det känns inte så avlägset. 
Ser så fram emot våren och för att inte tala om sommaren i år har massa kul planerat med familj och vänner. Vad har du för planer för vår och sommar?
Min inställning till saker och ting har förändrats en hel del senaste tiden. 
Något hände för några veckor sen den helgen jag hängde med Erika på en fest.
Det som följde i de dagarna var turbulent minst sagt. 
Tror inte det var just den helgen allt började utan hm det måste ha varit första helgen i december som något plötsligt gick upp för mig. Sen har det fortsatt i etapper eller vad man ska säga. 

Har rensat bort och avslutat sånt som inte varit bra. Satt punkt och vänt blad flera gånger senaste tiden både större och mindre saker. Samtidigt som jag rensat bort energitjuvar har jag fått nya och nygamla kontakter/vänner som jag blir väldigt glad av att ha. Däribland en person som många kanske trott att jag aldrig skulle kunna bli vänn med igen...
Men vet ni vad tiden går livet går vidare och saker och ting förändras. Personen i fråga kanske inte delar mina tankar kring det hela men för min del är den här personen viktig av flera anledningar och trots allt en man alltid kan räkna med ställer upp, kanske inte släpper allt för att ställa upp där och då men sen när det funkar bättre tvekas det aldrig utan görs vad som går för att styr upp. En äkta vänn och sånt är guld värt .

Samtidigt har jag för snart en månad sen klippt ett annat band som inte längre bidrog till att jag mådde bra. Den personen har tidigare varit jätte viktig för mig men sen slutet av förra året började jag känna att snart är det dags att gå skilda vägar.Lite sorgligt men nödvändigt.
Och ja jag har satt ner foten idag igen och sagt i från. 
Det finns så mycket energitjuvar och folk som verkar tro att deras liv är det ända som existerar. Hur ska man kunna hålla liv eller utveckla en sådan relation eller vänskap när den ena parten bara ser till sitt eget bästa hela tiden och inte kan avsätta tid till att äns hålla kontakt via tel? Vill man något hittar man tid brukar man säga men helt seriöst när man inte änns hinner eller prioriterar att hålla kontkt via tex mess då är det illa. 
Det är väll inte bara mitt jobb att hålla kontakt eller?
Nä sånna personer har jag inte plats för i mitt liv längre. Man ska kunna ge och ta från båda hållen. 

Jisses vad du ändrat attityd till saker och ting senaste tiden sa Erika i dag...
Japp det har jag och det kanske inte faller alla i smaken men vet ni vad det passar mig alldeles utmärkt. Jag har ältat och deppat tillräckligt eller hur och inte har det bidragit till något bättre. 
Sen jag ändrade mitt tänk fick jag ett stort bakslag och det var jäkligt surt just den dagen jag fick det, men sen nästa dag vaknade jag med ett lende på läpparna. Allt händer av en anledning och faktum är att jag tänkt tanken på det som det gällde vid några tillfällen senaste tiden. Och nu hände det plötsligt fast inte på mitt initiativ vilket var lite snopet men samtidigt bara bra för jag tror faktiskt att funktionen och syftet var fyllt och det är dags att gå vidare och vända blad för det här kapitlet. 

Kan säga så här att det var länge sen jag var så förväntansfull och taggad för framtiden trots att jag har flera problem att lösa och inte har en aning om hur jag ska lösa allt. Men löser sig gör det alltid och det går fasen så mycket lättare när man omger sig av possitiva härliga månniskor som stöttar  och vill följa mig på min resa.

Så mitt tips till er om ni fastnat i negativa spår är att sätta er ner och skriva ner vad ni vill ändra på i livet? Det kan va jobb, i hemmet relationer osv. Rensa ut och avsluta det som inte är bra och börja fokusera på det du vill och drömmer om. Drömmar förblir bara drömmar om du har den inställningen att det kommer aldrig ske eller förändras. Tänker du i negativa banor så ja då lär du inte se possitiva förändiringar tro mig jag av någon vet. 
Du måste ändra ditt sätt att tänka och det är inte lätt men skriver du upp saker du VILL och läser dom varje dag när tvivlet och de negativa slår in så lovar jag att det går lättare att bryta mönster. Hur du sen ska nå dina mål är inte nått du ska hänga upp dig på. Håll fokus på vad du vill och nya dörrar och möjligheter kommer dyka upp som leder dig vidare på rätt väg. 
 
Det hela är rätt logiskt tänker du bara negativa tankar kommer du va fast i just det spåret och dra till dig mer motgångar. Men fokuserar du på det som är bra ,roligt och som gör dig glad och lycklig så kommer du börja se nya vägar , träffa nya intressanta människor och fler valmöjligheter.

Kan berätta mer om det här i ett annat inlägg men nu blir det en dejt med kudden. 
Natti natt...