Söndagslistan v 14 och lite måndagspepp

 
 
Helgen gick i en rasande fart så igår han jag helt enkelt inte med att blogga, kommer förklara i ett annat inlägg.
 
VECKA 14

MÅNDAG

Bästa: Annandag påsk och ledig dag utan massa måsten
Sämsta: Sover dåligt på nätterna så är väldigt seg och trött
 
TISDAG

Bästa: Barnen har påsklov och vi behöver inte gå upp tidigt
Sämsta: Fortfarande bilproblem så fick hoppa veckans massagekurs. Lämnade bilen på verkstad på eftermiddagen.
 
ONSDAG:
 
Bästa: Harry flyttade till sitt nya hem och jag fick nycklarna till lägenheten
Sämsta: Tidsbrist hade behövt mer timmar på dygnet för att hinna med allt
 
TORSDAG:

Bästa: Jobbade några timmar på dagiset jag var på veckan innan
Sämsta: Svinkallt och tråkväder
 
FREDAG:

Bästa: Susanne och Christian kom och hämtade Dolly och körde henne till tillfälliga uppstallningen, alla barnen följde med till dom för att umgås med deras barn.
Sämsta: Bilen fortfarande på verkstad 
 
LÖRDAG: 

Bästa: Fick grejat mycket både hemma och i lägenheten
Sämsta: 2 timmars sömn pga gapande fölunge som saknade sin mamma som flyttat in på nätterna från lösdriften. 
 
SÖNDAG:

Bästa: Fick städat och grejat i lägenheten 
Sämsta: Ca 3 timmars sömn inte bara pga fölis som var lite lugnare i natt men blev väckt av telefonen som ringde. 
 
 

 
Otur, oflyt eller dåliga dagar hur kommer du ur ekkorhjulet och får in rätt tänk igen?
 
 
 Jag har suttit i ekkorhjulet och vet många andra som gjort det men som kommit vidare. Vi känner alla någon som fastnat i sitt sk oflyt och funnit sig i att det är så livet ska vara vilket är väldigt tragiskt.

Jag har ett motto som  kommer till användning i många olika situationer både i vardagspusslet och i framtidsplanerna och det är :
 
Det blir som man gör det till!
 
Du vaknar inte på morgonen med dåligt humör och oflyt, det är något du själv undermedvetet eller medvetet  styr in på. 

Ett exempel för att ni ska förstå hur jag menar:

Du har tex värk i en axel. Det kan var pga överansträngning eller en gammal skada som du känner av.  
Fokuserar du dina tankar och tänker på din onda axel så kommer du känna vad ont du har och fortsätta gå och tänka på det tills något bryter just det fokuset och tanken. Aj vad ont det gör och fy vad jobbigt allt är osv.
Oftast fastnar vi i det negativa tänket om något känns jobbigt och svårt eller är tråkigt det är så vi människor fungerar men du behöver inte befinna dig där om du inte vill. Det är ju ett val Du gör antingen fortsätter du se allt dåligt och jobbigt eller så börjar du hitta saker som är roligt och gör att saker och ting känns bättre.
Självklart kommer du ha ont och allt kommer kännas trist tråkigt osv så länge du går och tänker på just hur ont det gör hur tråkigt allt är osv för det är det som din hjärna fokuserar på. 

MEN om du plötsligt fick göra något kul som du gillar eller något annat där du måste fokusera på det du gör för en stund så kommer samtidigt de negativa tankarna på den onda axeln eller hur trist och jobbiigt allt känns försvinna eller hur?!

Det kanske kommer tillbaks senare men just där och då kopplar du bort det dåliga och fokuserar på det roliga och bra. Kan du byta fokus en liten stund så kan du självklart bryta det under en längre tid och förändra det till det bättre också.
Fortsätter vi efter vi lyckats bryta det negativa tänket att fylla på med med roliga tankar, planer eller aktiviteter kommer de som tidigare var ett stort problem och tog upp hela din dag att försvinna och du börjar i stället att se möjligheter att hitta på nya roliga saker eller lösningar i ett problem. 

Det är upp till dig helt enkelt. För visst i bland blir inte saker som vi tänkt oss MEN det är vad du väljer att göra åt det som avgör om du kommer vidare eller fastnar i ekkorhjuelt där ingenting känns bra och blir bättre. 

Japp jag har suttit i perioder under en vecka tex och inte haft lust med något och när allt känns som det går emot mig. Men att bara sitta dag ut och dag in och tänka på hur dåligt allt är löser ju ingenting. Men man kan behöva dessa svackor i bland för att komma på vad man behöver göra för att komma vidare, om man vill komma vidare vill säga.
Jag förstår inte folk som anser att dom har otur i livet och det finns inget att göra åt det, så sitter dom hemma och flyr från allt...

Jag är ett levande bevis på att hade jag gett upp alla de gånger livet slått krokben på mig så hade jag aldrig överlevt allt jag gått igenom. Allt har verkligen inte varit roligt men det har trots allt format mig till den jag är för man har lärt sig av misstag och hittat nya vägar att gå. Jag trodde jag skulle ge upp för bara nån vecka sen när jag stod med strulande bil, en häst jag trodde jag skulle få sålt men som blev kvar i sista minuten dessutom utan stallplats, ovishet om var jag och barnen skulle bo och för att inte tala om ekonomin som är i botten pga på tok för lite jobb. 
Jag kände att fasen jag orkar inte med mer ovishet och motgångar...
Men efter lite pepp från en person som känner mig bäst av alla så sov jag på saken och började dagen därpå att ta nya tag fast besluten om att beta av ett problem i taget.  Ponnyn blev snabbt såld tack vare vänner som hjälpte till att leta ny köpare, en annan vän hittade stallplats som fungerade och nån dag senare fick jag äntligen nycklarna till lägenheten. För varje sak jag kunde stryka från min to-do lista kändes det lättare och man fick ny energi att jobba vidare med resten av problemen.
Sökte tex ett jobb spontant i morse tidigt när barnen åt frukost innan skolan. Tror faktiskt jag kan få jobb där trots att dom inte gått ut med att dom söker folk. Det är en bransch det behövs personal i så jag fick bara en inpluls att dit ska jag spontansöka så nu får vi se. 
Hade jag däremot bädda ner mig i soffan och dragit täcket överhuvudet när alla problem hopade sig hade jag suttit här i dag också med världens ångest och hoppats på ett mirakel att problemen skulle försvinna av sig själv. 
Det funkar ju inte så eller hur...
Nu löste sig flera saker på kort tid men även om det bara varit en sak den veckan så hade det varit ett framsteg som gett ny energi till att lösa nästa sak.

Jag får ofta höra att vilken otur du /ni har jämt.
Ja så kan va fallet men vad hade hänt om jag låtit dessa motgångar ta över mitt och barnens liv?

Nä hörrni sluta tänk på alla problem som om det vore omöjligt att lösa. Visst i bland behöver man en paus och bara låta saker va nån dag men låt det inte ta över  utan se till att ta tag i det innan du fastnar i ekkorhjulet. Självklart finns det lösningar till det mesta och andra saker kanske man får improvisera och göra det bästa man kan av för att komma vidare. 
Den onda axeln kanske aldrig blir helt symtomfri om det är en gammal skada, men du väljer själv om det ska påverka resten av ditt liv. 

Det är som sagt upp till dig och det blir som man gör det till. 
Och som jag sagt så många gånger innan så se till att omge dig med rätt personer som peppar och ger dig den där knuffen vidare. Du behöver inte negativa Nisse som klankar ner på allt du gör eller uttråkade buttra Lisa som stör sig på dina framtidsplaner bara för att hon själv är så missnöjd med sitt liv.
 
 
  
1 Cicci F:

skriven

What doesn’t kill you makes you stronger!!
Mitt motto🤗!

Svar: Ja den är också bra den drar jag ofta när folk ifrågasätter hur jag orkar i perioder haha. Finns många bra ordspråk som passar i olika situationer :D
Miss Frostborn

Kommentera här: