Påsklov och fullt upp


Godmorgon tisdag och hejdå  påskhelgen!
Då var det vardag igen och jobb för somliga och påsklov för barnen. 
Jag skulle varit på massage utbildningen nu egentligen men vågar inte köra så långt med en extremt krånglande bil så det blev att hålla sig hemma i dag. 

Förra veckan var en enda stor röra med massa måsten och skaer som inte gick som planerat.
Skulle kört Harry till nya ägaren tidigt på påskafton var planen men på fredagskvällen får jag ett meddelande om att köparen ändrat sig och inte vill ha honom längre. Kan väll säga att jag blev rätt förbannad eftersom jag stått med en tillfällig stallplats åt honom i två månader för att vänta på att dom skulle få ledig plats i sitt stall så på denna tiden hade jag kunnat få sålt honom till någon annan. 
Men han gick igenom besiktningen på onsdag utan anmärkning så det blev att göra en intensiv insatts på fb och fråga runt om folk viste någon som leade ponny. Och stressigast belv dock att på påskafton hitta en ny tullfällig stallplats åt honom eftersom jag sagt upp den boxen han hade med tanke på att han skulle flytta. Och där var en ny häst på gång in.

 

Efter några intensiva timmar i ovishet och full aktivitet och engagmang från hästvänner på fb hittade vi en ny plats tillhonom som jag och Susanne körde honom till efter lunch. Samtidigt fortsatte engagemanget att hjälpa mig hitta en ny köpare till honom och på vägen hem från det nya stallet fick jag sen ett telefonsamtal från nya intressenter. Hade haft samtal via messenger med två andra under förmiddagen också men nu ringde även en jätte intresserad. Och en timme senare fick jag ett sms från samma att dom vill komma och provrida dan därpå.

Så i söndags blev han provriden av två tjejer och dom bestämde sig på plats så på onsdag morgon kommer dom och hämtar Harry. Snacka om snabba puckar och jag är helt överväldigad av all hjälp jag fått alla samtal mess och peppande från alla möjliga håll dessa dagar. Tusen tack alla ♥I och med att Harry åker redan på onsdag och jag har betalt boxplatsen för hela månaden så ska Dolly få flytta dit senare i veckan. Det är egentligen för långt bort men nära Susanne och Christian som lovat att hjälpa mig ta hand om henne så jag slipper dit varje dag. Så hon blir där till i Maj nån gång gissar jag på eller när betet kommer igång. 
Skönt att veta att jag har fått ordnat det för henne nu när vi ska flytta. 

 
Vi har haft helt super fint väder hela påskhelgen men kallt i vinden. Igår fick jag barnen att slita sig från tv-spel och mobiltelefoner och följa med ut och riva stängslet i sommarhagen. Jag hade räknat med att hålla på i några timmar om jag gjort det själv men med både Kevin och Emilias hjälp så gick det på 1,5 timme. Dom fick lära sig att köra fyrhjulingen och turades om att köra den och hjälptes åt att samla in stolparna medan jag gick efter och rullade ihop tråden. 

 
Team work på hög nivå och barnen klagade inte en enda gång torts att det blev mycket bärande och spring fram och tillbaks. Men dom var så duktiga båda två och tyckte det var roligt att få köra också och fick tille tt bra system så dom körde en bit stannade och samlade in stolp och så bytte dom så den andra körde en bit till osv. Så det blev träning på att samarbeta också vilket inte alltid är så självklart syskon emellan. 

Vi fick med nästan alla stolpen bara några som satt fast i tjälen fortfarande men det ska visst regna senare i veckan så då kan vi nog på loss dom.

Så påsken bestod av problemlösning till största delen sen var jag även chafför på kvällen på påskafton vilket var lite segt på slutet. Så roligare än så blev det inte i år. 

Nu är det packa och röja som gäller, får förhopningsvis  nyckeln i eftermiddag. Den där hyresvärdn är inte helt lätt att få tag i men hade varit skönt att kunna börja köra bort lite saker i varje fall även om jag inte kommer kunna flytta helt fören slutet på maj. Gott med en inte så stressig flytt för en gångsskull. Men vi får väll se jag har ju inte drag på bilen så det blir att försöka få nån som kan hjälpa mig köra möblerna så har jag otur så blir det körigt ändå på slutet. Vi får väll se om jag får ihop flytthjälp framöver. 

Ha nu en fin vecka och härligt påsklov. Har inte hunnit planera för aktiviteter för barnn men bilproblemet ställr till det så vi får se vad vi hittar på.
 
 

Kommentera här: