Det går framåt men inte så fort

 
Godmorgon finisar!
Jag älskar den här tiden på morgonen när ungarna åkt till skolan hästarna är utsläppta och man kan sätta sig med en kopp kaffe och ladda upp för dagens planer i lugn och ro. 
Ja under förutsättning att jag inte ska iväg och jobba vill säga för då hinns inte denna lugna stunden med. 

Jag brukar passa på att sitta och planera och spåna på idéer eller som senaste tien problemlösning.  
Jobbtilfällen som vikarie är mycket färre än jag räknat med och att sitta och bänta på att bli inringd på jobb fungerar inte. Denna veckan har jag inte blivit inringd en ända gång än och tror inte det blir jobb i morgon heller eftersom fredagar oftast är lugnare i skola och dagis. 

Har ju sökt en del jobb senaste tiden men har inte hört ett pip från nått ställe nästan. Jo jag gjorde en spontan jobbansökan i månadags och dom hörde av sig nån timme senare och talade om att dom inte har behov nu men att det kommer bli ev till sommaren. Inte vad jag hoppats på som behöver mer jobb nu men jag blev ändå glad att dom svarade så snabbt. Jag tycker det är skit dåligt av de företag som inte änns kan skicka ett tack för din ansökan men tyvärr gick du inte vidare i sökprocessen den här gången. eller något liknande. Man lägger ju ner tid och visar sitt intresse när man söker jobb också eller hur. 

Hur som helst för varje dag utan någon respons så har tanken börjat växa att får man inte nått napp på det man söker får man kanske starta upp något eget i stället?
Läste ett inlägg från Wint.se på fb i går med  8 tips för att lyckas nå sina mål och bli en framgångsrik entreprenör.
En av punkterna var att man ska älska det man gör, Livet är för kort för att inte trivas på jobbet!
Så sant som det är sagt och det gäller ju allt man gör i livet. 

Jag bli vansinnig på folk som menar att man ska ta första bästa jobb och va nöjd med det även om man inte gillar det man jobbar med. Bara för det är ju faktiskt ett jobb som ger en inkomst. 
Japp i brist på annt och för att lösa en situation under en kortare period absolut men varför ska man jobba kvar på en arbetsplats man inte trivs på eller med något man inte tycker är roligt att göra och trivs med?
Jag trivs inte innom äldreomsorgen jag tycker det är fruktansvärt påfrestande jobb både psykist och fysiskt så det är något jag aldrig kommer börja jobba innom. Jobba innom skola har tidigare inte varit något jag velat göra hellre men måste jag välja så tar jag ju hellre skola/barnomsorg än vården. 
Men nu har jag varit vikarie innom skolan/barnomsorg i 7 månader och har som mest haft 4 arbetspass i månaden och det är inte okej. 
Så vad gör man?
Jag står självklart kvar som vikarie tillsvidare men har sökt andra jobb under tiden utan resultat. Så funderar jag seriöst att jag borde starta upp något eget i stället? Jag har ju trots allt ett jobb att kombinera det med under uppstarten och kan säkert få ett sommarjobb nu framöver också. 
Så det är något jag går och klurar på nått jag kan jobba med hemifrån och då menar jag inte  Tupperware eller hudvårdsprodukter via homepartys osv utan annan verksamhet.
Har ni tips eller idéer så kommentera gärna.


 
Flytten går segt men har samtidigt ingen jätte panik att bli klar. Det som stressar mig är att jag behöver bärhjälp speciellt från förrådet där det är en del stora otympliga möbler att hämta. Kruxet är att dom har bara öppet vardagar på dagtid så jag har jättesvårt att få hjälp då. 
Hade velat få dit sängar och soffa innan helgen egentligen men som sagt saknar de där starka extra armarna. 
Får se hur jag löser det.

Blev en tur till IKEA igår och inhandla lite småsaker med Erika som också ska flytta framöver.
Sebastian tycker detta ska bli toppen för nu kan vi få till vår stil i lägenheten vilket inte gått där vi bor på Hamburgö eftersom det delvis är möblerat och träfrån golv till tak. Inte helt lätt att få tillsin egna känsla i.
Så vad säger ni ska jag ta och göra lite inlägg där ni får följa hur vi gör iordning i flyttkaoset i lägenheten?

 
Inspiration finns det gott om. Det här var väldigt mysigt men funkar ju tyvärr inte i lägenhet med balkonger haha. Men man kan ju ta med lite idéer och inspiration i varje fall eller hur.

Nä nu måste jag sätta fart så jag får gjort lite nytta i dag med. 

Ha en fin vårdag nu vart ni än befinner er.

1 Angelica Wåhlin:

skriven

Har varit vikarie i många år nu och jag förstår verkligen frustrationen när man inte får tillräckligt med jobb, men fyra pass i månaden låter ju extremt lite ..

Svar: Ja det är det verkligen speciellt med tanke på att jag är uppsatt i både skola,fritids och förskola i stort sett hela kommunen. Och varje gång jag väl jobbar får jag höra att dom skriker efter extra personal. Så man undrar vad problemet är? Jag blir inte direkt ner ringd med jobberbjudande. Men har börjat söka andra jobb i stället så hoppas det löser sig framöver.
Miss Frostborn

Kommentera här: