Tisdag

 
T.I.S.D.A.G kväll och veckans andra dag lider mot sitt slut. Var helt slut igår kväll efter vi firat Sebastian och lilleman var lite orolig och hade svårt att somna så jag fick hoppa över månadagens gruppmöte på  Skype. Blev en date med kudden redan vid 22 och vaknade inte av Sebastians larm vid 5 tiden i morse som jag brukar, när mitt första larm ringde 5:30 trodde jag att vi båda försovit oss vilket vi inte hade för han hade redan gått upp och stod nere i duschen. 
Låg kvar en halvtimme innan jag gick upp och fodrade hästarna och väckte barnen sen när dom gått upp till bussen satte jag igång med mockning och fixa för hästarna. Hovslagar besök stog på to-do listan så jag tog in alla lösdrifthästar lagom till regnet kom. Tydligen hade vissa av hästarna varit väldigt besvärliga vid tidigare besök fick jag höra men i dag uppförde allihopa sig exemplariskt så hon var väldigt nöjd när hon var klar. Det märks att du är van vid unghästar och brötiga hästar sa hon. Hehe jo jag har ju bott i stallet under större delen av uppväxten och älskade problemhästar när jag var yngre. Men numera håller jag inte på med den typen av hästar som bråkar och håller på men en god grundhantering av hästar är a-o oavsett ålder det är ju stora djur så det r viktigt att dom vet vem som bestämmer och hur man uppför sig i olika situationer. 

Efter allt i stallet var klart har jag suttit med lite pappersjobb. Det är en del att få ordning på nu i uppstarten av verksamheten. Har börjat jobba lite på planerna för ett annat verksamhetsben nu också. Man behöver flera ben att stå på. Sebastian ifrågasatte härom dagen varför jag har kvar det gamla namnet och inte kommer på ett nytt? Hm gammalt är det på sätt och vis inte eftersom vi aldrig kom igång med företaget men visst jag förstår hans tanke. Har frågat M två gånger tidigare om han tycker det är okej att jag behåller det namnet vi valde även om han inte är med och driver det längre och det var absolut inget problem. Har märkt att folk/kunder man träffat senaste månaderna förknippar mina planer med oss båda fortfarande. Ni var ju så drivna och gick in för saker och var inte rädda för att testa nya saker var en kommentar jag fick för inte så länge sedan. Så jag är faktiskt lite klyven för nu är vi inte två som gör detta tillsammans och jag har ju fått lägga ner vissa delar i de planer vi hade för det var hans område. Men har inte haft en tanke på att namnet skulle bli ett problem fören Sebastian undrade varför jag inte byter namn? 
Får väll klura lite och se om jag kommer på något annat namn att byta till eller nått.

Dagen avslutades med att Emilia red Harry på ridbanan och över lite cavaletti. Förra veckan sa jag att om en vecka rider du honom själv utan att jag leder dig. Och i dag var det dags även om jag blev lite tveksam till en början när hon flaxade runt med händerna och var ostadig i sitsen vilket han inte uppskattar. Men sen gick bara bättre och bättre. Hon fick hålla sig till skritt dock men red i 40 minuter. 

 
 

Vilka framsteg hon gör älskade unge blir så stolt så jag nästan spricker ♥ Synd att Harry är lite för mycket för henne att rida än annars hade jag behållt honom till henne. Visst jag kan rida honom också och hålla igång han så får hon rida in i mellen och fortsätta på ridskolan tills hon kan grunderna. Men ekonomin tillåter inte det heller har många hål att fylla och en ny bil är ett måste. Hade jag inte varit ensam så hade det kanske funkat men nu får jag göra det som krävs för att vårt vardagspussel ska fungera. Dagarna med Harry är räknade på fredag åker han nämligen på nya äventyr...Kommentera här: