Weekend tur

Äntligen fredag och helg igen. Denna veckan har det gått i 100 knyck från början. Sitter i bilen på väg ner till Danmark. Harry ska lämnas hos en kompis som har tävlings och försäljningsstall. Sen väntar en trevlig helg hos vänner till Eva och massa hästar.  


Ska bli så skönt att komma bort en helg och ladda batterierna lite. 

Vet inte om jag kommer ha internet där nere så det kanske inte blir någon uppdatering under helgen. 
Men då blir det ett längre när jag kommer hem.

Önskar er en skön helg!


Sista dagen ihop med Dolly

Blev en sista ridtur runt skogen igår. 

Redo för takeoffNu passerar vi Göteborg på väg mot Helsingborg där vi ska ta färjan över.

Tisdag

 
T.I.S.D.A.G kväll och veckans andra dag lider mot sitt slut. Var helt slut igår kväll efter vi firat Sebastian och lilleman var lite orolig och hade svårt att somna så jag fick hoppa över månadagens gruppmöte på  Skype. Blev en date med kudden redan vid 22 och vaknade inte av Sebastians larm vid 5 tiden i morse som jag brukar, när mitt första larm ringde 5:30 trodde jag att vi båda försovit oss vilket vi inte hade för han hade redan gått upp och stod nere i duschen. 
Låg kvar en halvtimme innan jag gick upp och fodrade hästarna och väckte barnen sen när dom gått upp till bussen satte jag igång med mockning och fixa för hästarna. Hovslagar besök stog på to-do listan så jag tog in alla lösdrifthästar lagom till regnet kom. Tydligen hade vissa av hästarna varit väldigt besvärliga vid tidigare besök fick jag höra men i dag uppförde allihopa sig exemplariskt så hon var väldigt nöjd när hon var klar. Det märks att du är van vid unghästar och brötiga hästar sa hon. Hehe jo jag har ju bott i stallet under större delen av uppväxten och älskade problemhästar när jag var yngre. Men numera håller jag inte på med den typen av hästar som bråkar och håller på men en god grundhantering av hästar är a-o oavsett ålder det är ju stora djur så det r viktigt att dom vet vem som bestämmer och hur man uppför sig i olika situationer. 

Efter allt i stallet var klart har jag suttit med lite pappersjobb. Det är en del att få ordning på nu i uppstarten av verksamheten. Har börjat jobba lite på planerna för ett annat verksamhetsben nu också. Man behöver flera ben att stå på. Sebastian ifrågasatte härom dagen varför jag har kvar det gamla namnet och inte kommer på ett nytt? Hm gammalt är det på sätt och vis inte eftersom vi aldrig kom igång med företaget men visst jag förstår hans tanke. Har frågat M två gånger tidigare om han tycker det är okej att jag behåller det namnet vi valde även om han inte är med och driver det längre och det var absolut inget problem. Har märkt att folk/kunder man träffat senaste månaderna förknippar mina planer med oss båda fortfarande. Ni var ju så drivna och gick in för saker och var inte rädda för att testa nya saker var en kommentar jag fick för inte så länge sedan. Så jag är faktiskt lite klyven för nu är vi inte två som gör detta tillsammans och jag har ju fått lägga ner vissa delar i de planer vi hade för det var hans område. Men har inte haft en tanke på att namnet skulle bli ett problem fören Sebastian undrade varför jag inte byter namn? 
Får väll klura lite och se om jag kommer på något annat namn att byta till eller nått.

Dagen avslutades med att Emilia red Harry på ridbanan och över lite cavaletti. Förra veckan sa jag att om en vecka rider du honom själv utan att jag leder dig. Och i dag var det dags även om jag blev lite tveksam till en början när hon flaxade runt med händerna och var ostadig i sitsen vilket han inte uppskattar. Men sen gick bara bättre och bättre. Hon fick hålla sig till skritt dock men red i 40 minuter. 

 
 

Vilka framsteg hon gör älskade unge blir så stolt så jag nästan spricker ♥ Synd att Harry är lite för mycket för henne att rida än annars hade jag behållt honom till henne. Visst jag kan rida honom också och hålla igång han så får hon rida in i mellen och fortsätta på ridskolan tills hon kan grunderna. Men ekonomin tillåter inte det heller har många hål att fylla och en ny bil är ett måste. Hade jag inte varit ensam så hade det kanske funkat men nu får jag göra det som krävs för att vårt vardagspussel ska fungera. Dagarna med Harry är räknade på fredag åker han nämligen på nya äventyr...16 år redan tiden går för fortDå var det dags för familjens sista födelsedag för i år. I dag fyller Sebastian 16 år vart tar tiden vägen?
Nyss var han en liten skitunge som lekte med lasbilar och traktorer och tittade på Nalle Puh. 

Blir man inte påmind om att ta till vara på tiden innan så blir man det när barnen fyller år. Tiden som går kommer ju aldrig tillbaks igen så använd den väl säger jag bara.

I år blev det inget sjungande innan skolan, ingen var sugen på att gå upp vid  05:00 och sjunga för honom haha så vi ska fira honom i kväll i stället.  Ska strax iväg och handla lite till födelsedagsfirandet. 
Stort kalas ska vi ha om två veckor eftersom jag är i väg till helgen som kommer. Men i dag blir det bara jag , syskon och deras pappa som kommer fira honom.

Min lilla prins har blivit en stor kille på väg in i vuxenlivet med allt vad det innebär. Han har så stora planer för framtiden och är så målinriktad och vet vad han vill. Är så stolt över den han har blivit och den otroligt fina och snälla personen han är, ställer alltid upp för både mig och sina syskon och har ett hjärta av renaste guld ♥  Ska bli så roligt att fälja hans planer och idéer för den här killen kommer gå hur långt som hellst. 
♥ Älskar dig till månen och tillbaks och ännumer ♥

Bilden är i från igår när vi tog en sen lunch på Hamburgös café och bistro.