Onsdag = ridlektion

Veckans höjdpunkt för Emilias del är kvällens ridlektion. Hon går på en liten privat ridskola 20 minuter härifrån. Hon började där den här terminen och rider i en nybörjargrupp med barn i olika åldrar. Det är så roligt att följa framstegen hon gör för varje gång hon rider oavsett det är här hemma eller på ridskolan. 
Förra veckan hade hon en svacka på ridlektionen men dagen innan hade hon ett riktigt bra pass med Harry här hemma. Och så är det ju vissa gånger har får man inte till det och det stämmer och som nybörjare är det ju måmga knappar man ska vet vsr de sitter och hur de fungerar i hop med hästen.
 

Idag fick hon rida en ny ponny som hon inte ridit innan. En c ponny vid namn Angelo, lite små sur inne i boxen men riktigt trevlig på lektionen. Lätt att rida , gick dit hon bad honom , stannade snällt vid halterna och balanserade upp henne när hon inte hittade rytmen i lättridningen i traven. 
Hon sken som en sol varje gång hon passerade läktaren, en ny favorithäst helt klart. 
 
På söndag är det pay & jump och Emilia var snabb på att fråga om hon fick byta från den ponnyn hon satt upp sig på förra veckan till Angelo? Jodå det fick hon allt men ridläraren upplyste om att han är väldigt pigg när det ställs fram en bana och vankas tävling så hon får springa runt med henne i så fall. Men unga fröken har börjat få riktig smak för det här med hästar och ridning så det var inga problem haha. Ja tuff börjar hon bli som lungt plockar in en 2,5 årig hbl sto från flocken i lösdriften när det blåser på gränsen till storm. Lite imponerad är jag och man börjar fundera på hur det hela kommer utveckla sig, hon blir mer och mer häst intresserad för varje dag. Ni anar inte vad roligt jag tycker det är, jag har äntligen någon att dela mitt intresse med här hemma. Innan delade jag det med barnens pappa men när han inte längre är med i bilden har jag känt mig väldigt ensam när det gäller hästarna vilket jag inte förstått fören nu när Emilia blivit intresserad. Så det är  verkligen toppen för hon tycker att det är så kul med hästarna och dom fyller en viktig funktion för henne med. 
Så nu är vi taggade inför helgen och hennes första Pay & jump 
 

Kommentera här: