Håll dig varm i vinter

- Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Gymgrossisten.com -
 
Jag skrev i ett tidigare inlägg det här med vikten av att klä sig rätt när det börjar bli kallt ute. Oavsett man idrottar, är ute och jobbar utomhus eller på utflykt med barnen så är det värsta som finns att frysa. 
Att klä på sig massa kläder så att man knappt kan röra sig när man väl kommer ut är nog något som de flesta lyckats med eller hur. Men har du hållt dig varm? Visst du kan bli jätte varm... och svetttig och sen i kombination med minusgrader är ingen skön kombination. Du är fuktig av svettten närmast kroppen och fryser ännumer i stället. 

Trixet är att klä sig lager på lager men med material som andas så att svetten transporteras bort och du håller dig torr närmast kroppen då fryser du inte lika lätt. I Norge är detta en självklarhet som man börjar med redan på de minsta barnen och ull är det materialet som är nummer 1 för att hålla sig varm och torr. Tål man inte det finns det syntetiska funktionsplagg som har samma funktion. Och nej funktionskläder gjorda av ull är inte sticksiga att ha på sig. 

  • Lager 1 - Tunn tröja (linne/t-shirt eller långärmad + tunna långkalsonger
  • Lager 2 - En tjockare tröja gärna i något funktionsmaterial fleece fungerar också + joggingbyxor/träningsbyxor/ridbyxor/ arbetsbyxor
  • Lager 3 - Ytterersta lagret dvs jacka överdagsbyxor eller overall. 

    Nedan kommer lite exempel på funktionsplagg från Craft som du hittar hos  Gymgrossisten.com
 
 

Kommentera här: