Skit väder

 
 
Snön bev inte långvarig det har regnat i stort sett hela dagen och vägarna är i stort sett rena. Det var lite slask på en mindre väg på väg till ridskolan men på vägen hem hade det mesta regnat bort.
Det blåser inte så mycket än men regnet vräker ner så när vi kom hem från ridskolan plockade jag in alla hästarna  vilket dom var nöjda med. Blir troligen att dom får komma in i morgon och på fredag också som det ser ut nu för det ska bli ännu mer busväder kommande dagar. 


Redo för veckans lektion på stor häst i dag. På önskelistan till jul står nu viterridstövlar, termoridbyxor bland annat.

 
Det är skillnad att rida ponny och stor häst och Emilia har en sida som vi måste jobba på och det är att hon ger upp så fort det blir lite jobbigt eller går emot henne. Så även i dag då hon tröttnade på att trava efter att hon tappat balansen vid några tillfällen. Hon kan rida lätt men kommer hon i otakt så lägger hon vikten på tårna och tippar då framåt vilket gör det obehagligt och svårt att hålla balansen. Men i stället för att lyssna på ridläraren och trampa ner hälen och räta upp sig och hålla sig i sadeln om det känns vingligt så tjurar hon och ställer sig i mitten. Lite frustrerande men som sagt något vi får jobba på för vill man tövla i hoppning som hon vill så måste man ju träna och jibba med att hitta sin balans. Men sen har hon inte ridit på några veckor eftersom det va uppehåll på höstlovet och hon varit sjuk två veckor i rad. Ska låta henne rida Harry sen på lina och träna lättridning när han kommit hem sen så går det nog lite lättare. 
Övning ger färdighet.

Okej dags att ladda om inför morgondagen då det blir några timmarsjobb på eftermiddagen och som sagt oväder på gång så blir att förbereda stallet på morgonen så jag slipper stri med det i morgon kväll efter jobbet. 

Så natti natt på er allihopa.


Kommentera här: