November två månader kvar på året

 
Ny dag och ny månad! Två månader kvar på det här året och jag kan konstatera att hitills har inte det här året blivit som jag hoppats på. 2017 skulle bli året med massa possitiva förändringar nystart osv. Men med facit i hand  har året bjudit på en jämn ström motgångar i stället för nya possitiva förändringar som var planen i början av året.  Det possitva är att jag fortsatt kämpa vidare men som sagt det hade ju varit trevligt om saker och ting kunde rulla på utan massa bakslag hela tiden. Vågar inte se fram emot saker längre vilket är lite trist men så är det just man får ta en dag i taget och ta det lite som det kommer. Nån gång vänder det väll.

Året är inte slut än så jag hpppas att de två sista månaderna kan bjuda på lite possitvare saker i varje fall eller hur.


 
 
 
Nu dag och nya möjlighter som sagt. Startade dagen som vanligt med att fodra hästarna i stallet 6:30  sen gick jag in och tog en kaffe och skickade iväg en jobbansökan. Sen var det dags för lösdriften att få sin frukost, fylla på vatten, släppa ut hönorna och släppa ut hästarna i stallet.


Tess är alltid med på morgonen och fyller på vatten och när jag släpper ut honorna.
 
Slöppte ut Sansa och sen satte jag på Dolly benskydd och tog med henne till ridbanan. Tänkte hon skulle få lösgaloppera lite eftersom de står och hänger vid foderbordet hela dagarna och inte rör på sig så mycket. Och det finns inte så många ställen att galoppera på här på ön.  


Hon är väldigt cool och lite små lat den här hästen så förvänatade mig att jag skulle få mana på henne för att hon inte bara skulle luffsa runt och beta gräs under staketet. Men tji fick ja så fort jag släppte grimskaftet satte hon av som en raket och bockade och krumbuktade sig som en galning haha. Han inte få upp mobilen och filma allt men det var en lycklig häst som sträckte ut i både trav och galopp.  Välbehövligt med andra ord så från och med nu ska jag släppa henne en dag i veckan så hon får sträcka ut och springa av sig lite. Ska även lösgallopera lösdrifthästarna vid några tillfällen också. Speciellt avelsstona som verkligen inte gör många knop i hagen. 

Avslutningsvis passade hon på att rulla sig länge och väl. Kan tänka mig vad skönt det måste va att få rulla sig i sanden eftersom det är så lerigt och blött i hagen. FIck en del att borsta  av innan hon fick täcke på sig och släpptes ut i hagen kan man säga för dels var hon lite svettig och sen var det fuktigt i sanden så allt fastnade i pälsen. 

Nu väntar jag på att Emilia ska komma hem för hon tog en promenad ner till affären för att köpa lite som saknades till dagens bak. Det är lite tråkväder idag och har regnat till och från så i dag blir det att hålla sig inne och mysa. Kevin och Sebastian är fortfrande ordentligt förkylda. 
 

Kommentera här: