Inte många veckor kvar på året


Godmorgon finisar måndag igen och ny vecka och vet ni vad det är faktiskt inte många veckor kvar på det här året för i dag om 5 veckor är det 1 januari 2018. Tjohoo säger jag som verkligen ser fram emot ett nytt år efter de två sista åren som verkligen bjudit på mer bakslag och motgångar än vad jag trodde var möjligt blää. 
Men året är inte slut än så jag hoppas så klart att det kan sluta på ett possitivt sätt de här sista veckorna. Vet en person som har det jättetufft just nu som mina tankar går till men hoppas verkligen att det blir en okej jul och nyår ändå. I bland önskar man att man räckte till och kunde fixa saker. 

Jag startade dagen med att åter igen konstatera att Kevin slarvat bort sin mössa och den här gången vet vi troligen vart den är men kommer inte åt den fören om några månader då den kompisen åkt till Thailand nu. 
Blir så jäkla irriterad och faktiskt förbannad för han är en sånn jäkla slarver vilket jag fått påpekat från skolan också grr och suck. Bara att promenera ner till affären och se om dom har någon mössa där sen. 
Har nämligen ingen bil förtillfället så kommer inte så långt. Och jag har redan fått 2 jobberbjudande idag som jag fått tacka nej till suck. Nåja det är som det är just nu men blir nog bra sen så jag får hålla ut lite.

Blir till att ta dessa dagar som jag inte får jobb på hemmaplan och komma iordning här hemma inför jul  och nyår. Har en plan och det är att beta av en del om dagen men eftersom det inte år så stora saker att fixa så kan jag ju sökert hinna med mer saker också såklart. Och planeringen för nyår fortsätter. 
Sa jag förresten att vi ska skippa julbord här hemma i år? 
Har snackat med barnen och de som ska komma och alla tyckte att det var ok med tanke på att alla förutom jag kommer äta julmat på andra ställen både på julafton och dagen efter. Så det är faktiskt en stor lättnad för fasen vilket stressmoment det var förra året. Även om man förbereder vissa saker så tog det sin lilla tid när man fick göra allt själv utan hjälp.  Då var det verkligen inte gott att äta sen när det var dags. 

Har även kommit på ett annat upplägg än det jag först tänkte för nyår som jag tror kommer bli kanonbra också. Det här med att bjuda på middag är verkligen jätte roligt men inte att göra ensam. Det var ju en del av nöjet när jag och M delade upp det hela och hjälptes åt. Han fixade det han var bra på vissa saker gjorde vi tillsammans och sen gjorde jag det jag var bra på. Men som sagt mat blir det men jag har en ny plan för hur det ska gå att genomföra smidigare speciellt med tanke på att det blir fler gäster än vid en parmiddag. Hm parmiddag är ett minne blott för tillfället har jag upptäckt men jaja det kommer nog ordna sig det med hehe. 
Some things take time...

Kolla in min lilla orchidé nu överträffar den snart sig själv. 3 grenar med knopp från en stjälk. Ska bli spännande att se den blomma framöver.

Kommentera här: