En sån där dag man hade velat dra täcket över huvudet


Jag har överlevt dagen men vågar inte könna efter hur det känns. Att jobba på dagis innebär så här års snoriga förkylda barn och risk för magsjuka. Kan ju säga att det sista stötta jag på efter 10 minuter så den dagen började ju trevligt. Sen var det full fart... utomhus resten av dagen dvs typ 7 timmar. Jodå det fanns ett hus med kök matsal, lekrum och toaletter men man va bara inne på morgonen till efter frukost sen var det ute resten av dagen oavsett väder. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder... Japp jag vet och nej jag var inte rätt klädd utvändigt sätt men hade ordentligt på mig under men det hjälpte så där nör det började blåas och regna. Lite pinsamt kan man väll säga men ja ja det fick gå den här gången. 

Hem sen och fixa middag. Fick åka ner och hämta stora sonen vid färjan så han slapp gå i regnet. 
Han var uppspelt och hade haft en jätte mysig kväll med sin pappa men sen vände humöret eller något och han fick plötsligt vräkt ur sig både det ena och det andra om mig. Det hör inte till vanligheterna att hans bägare rinner över men det kommer i bland som nyligen då han var minst sagt upprörd över sin pappa men nu var det min tur att få en dos. Barn och speciellt tonåringar ser ju saker på ett annat sätt än vi vuxna det minns jag ju själv när jag var i den åldern. Ingen är perfekt så är det och livet är orättvist och suger i bland tyvärr. 

Men det är aldrig roligt att få höra vad ens barn tycker och tänker om något man faktiskt gör sitt yttersta för att få så bra som möjligt. Det där med att inte räcka till gjorde sig väl påmind i dag. 
Och att vara den där elaka människa mitt i mellan som jag blivit. 
Jag kan inte fixa det barnen önskar och vill och samtidigt är jag den där otacksamma ex frun som bara klagar på precis allt. 

Det är inte så enkelt tyvärr men det är det negativa som folk lättast fokuserar på för det är så vi människor fungerar. Det är lättare att hitta fel än att hitta de bra sakerna, det är lättare att klaga än att berömma och visa uppskattning. Ändå är det det sista som faktiskt bidrar till att saker blir bättre. 
Men visst hur många gånger har man inte uppmuntrat och berömt sånt man tycker är bra gjort men det ändå inte lett till nått possitivt. Så det är något man kanske borde fundera på när man retar sig som mest på någon eller något. 
Har man laggt timmar dagar och år på att reta sig på något och det ändå inte blivit bättre kanske det är bättre att fokusera på det som är bra och utveckla det frammåt i stället? 
En liten tanke så där.

I dag  har varit en mindre rolig dag men även om jag frös som en kinesisk nakenhund periodvis under dagen så hade jag en sak i huvudet och det var att  de här 8 timmarnas jobb är viktiga på lönekontot. Varenda krona jag kan få in är viktig. 
Jag har inte råd att tacka nej till jobb just nu så är det bara. Så jag är tacksam för att jag fick möjlighet att jobba de här timmarna i går och i dag. 

Det finns alltid något att vara tacksam över även om det mesta känns skit och går emot en. Men det är inte alltid vi tänker på det för åter igen vi fokuserar på det negativa. 

Var inte så kul att gå ut till hästarna och greja i skitvädret sen heller och var verkligen plaskvåt när jag kom in för en liten stund sen. Men jag är tacksam att vi får bo här och det väger tyngre än att det vissa dagar är pest att gå ut och greja. 

Nu blir det ett bad sen sängen är helt slut i både kroppen och knoppen. I morgon är en ny dag och blir jag inte inringd på jobb så väntar en kaffedate med bästis och sen är det ju helg. 
Kommentera här: