En liten fundering inför jul

Godmorgon torsdag!

Nu blåser det vill jag lova och värre ska det bli under dagen. Började blåsa när jag gick och la mig och regnskurarna avlöste varandra så jag tror hästarna var nöjda med att få komma in men var väldigt otåliga med att få komma ut nu på morgonen. 
Som det ser ut nu på progonsen så ska det vara värst i kväll och i natt och bli bätte i morgon så förhoppningsvis så behöver dom bara vara inne en natt till för dom trivs bäst ute i lösdriften så klart.

Ska strax ut och mocka så att det är klart sen blir det duschen och fixa sig iordning för jobb vid lunch. 
Herregud snart är denna veckan slut också och jag börjar få lite lätt panik över lördagen för jag vill verkligen inte ut och så långt ensam i det här vädret som växlar från dag till dag. Är tydligen mer snö på gång på lördag kvåll så jag hoppas vi kan mötas tidigare så jag slipper fastna i skitvädret. Hoppas det lösr sig så jag får sällskap för det hade varit gott att ha någon att snacka med eftersom det blir en lång tur. 

Igår kväll satt jag och Sebastian och pratade lite om jul. Jag fick en liten funderinge när jag tänkte på hur det kommer bli fram över. Barnen kommer fira jul och äta julmat med sin pappa i och farmor en dag och Sebastian äter med sin farmor oftast och i år skulle tydligen Denize med familj fira med Johns familj också. Så helt seriöst varför ska jag stressa och göra massa julmat jag med? Det är verkligen julens största stressmoment för mig att stå med allt själv vilket int var någon höjdare förra julen. När det väl var dags att äta satt jag och petade i maten och var inte alls sugen efter all stress att hinna få klart allt. 

Bild lånad från Pinterest

Frågade Sebastian vad han tyckte, måste vi ha julbord vi med? Nej egentligen inte tyckte han efter att funderat lite. Det är klart att det blir lite annorlunda för julmaten är ju en del av julafton men helt seriöst den stressen förra året var inte rolig och inte värt slitet faktiskt eftersom vissa hade ätit julmat tidgare på dan så blev det väldigt mycket mat över och de pengarna kan jag lägga på julklappar eller till maten till nyår.
Normalt sett längtar jag tills det är dafs för julmaten men helt ärligt så är det inte nått som jag känner än så länge i år. Antagligen för att jag vet hur mycket jobb jag lade ner på det förra julen det förstörde hela matupplevelsen. 
När vi var två som hjälptes åt var det ju en annan sak då blev det inte så stressigt.

Så det är faktiskt något jag ska ta upp med gästerna om det är okej och vad vi ska hitta på att äta i stället? 
Det kommer innebära att jag inte kommer äta någon julmat i år och egentligen så behöver jag ju inte göra mat de åren barnen firar julafton med sin pappa heller när man sitter ensam. Elller ja jag vet ju inte hur kommande jular kommer se ut för min del heller men skulle jag vara själv så kommer jag ju inte slita arslet av mig med att göra köttbullar, skinka osv. Kanske bara nöjer mig med att köpa lite godsaker och göra en liten Janson och nått litet till, älskar ju lax tex. 

Jahopp en liten fundering så där bara som jag kommer spåna vidare på. Tråkigt? Kanske det men va fasen jag överlever faktiskt utan matkoma då kan vi hellre äta nått lättare och bara mysa när alla kommer i stället. 
Som sagt jag har lite planer för nyår hehe. 

Fortsättning följer...
 

Kommentera här: