Det börjar falla på plats

 
Dagarna rullar på i morgon är det fredag igen och helgen. Vädret är så där inget regn men grått mörkt och kallt så man blir dels väldigt trött och vill bara mysa ner sig under en filt i soffan. Hade jag inte haft hästarna och hundarna  hade jag för,modligen hållt mig inne de dagar jag inte jobbat burr jag gillar inte den här årstiden. 

Igår var det ridskola för Emilia men först fick hon rida ett kort pass på Harry här hemma. Hennes ridlärare rekomenderade att hon ska träna på att rida lätt på en volt i lina så hon kan fokusera på att hitta balansen medan jag har koll på hästen. 


Sagt och gjort fick satt Dollys norrem som handtag fram på sadeln så hon kunde hålla i det och sen sprang jag med henne ett varv på ridbanan för att hon skulle få känna på traven.Hon har ju inte travat på Harry innan. 
Fick justerat stiglädrena sen också så hon fick längre läder för hoppläder när man ska lära sig rida lätt gör det lite svårare när balansen är dålig.
Konstaterade att vi skulle haft en dressyrsadel till honom för det ger ju en bättre stabilare sits. Ska prova om någon av de vi har i sadelkammaren passar honom. 

Men från att förra veckan knappt kunnat hålla sig kvar på ryggen i trav på ridskolan så gick det riktigt bra. Hon fick trava i båda varven och tappade balansen och kom i otackt ett par gånger men   lyckades tillslut hitta balansen utan att jag behövde bryta av till skritt.  Harry uppförde sig riktigt bra så det kändes väldigt roligt och bra att det fungerade så bra på första försöket, det gör gott för hennes självförtroende. 
Kvällens lektion hade gått riktigt bra bortsett från att hon blev trampad på vägen in i ridhuset, men det hör ju till att man blir i bland. Nu lär hon sig att hålla koll på sina fötter haha.

Läste igår passande nog en artikel om hur man får bättre balans i ridningen och det är ju att rida utan stigbyglar i bland. Nått dom inte fått prova på ridskolan än men som jag mins att vi fick göra ofta när jag gick på ridskolan. Balansövningar av olika slag i både skritt och trav och sen när balansen blev bättre även i galopp. Så det är något vi ska träna på här hemma också, ett steg i taget så kommer hon snart att ha koll på både balans och kontrollen. 

Känns verkligen skönt att barnen har funnit sina intressen Emilia och ridningen och Kevin med fotbollen. Sebastian är lite luddigare vad han vill göra, tonåring som han är så ligger ha mest i sängen och spelar, kollar på Youtube eller snackar med komoisarna på Snapchat. Han har pratat på att börja med fotboll i bland men sen har det inte hänt mer, han har även snackat lite om ridning det senaste men i så fall dressyr vilket hade passat honom perfekt för han har en väldigt bra sits. Men om han tar upp ridningen igen är väl lite tveksamt haha men jag hade ju inte klagat om han gjort det om man säger så. 

Nåja jag hoppas att det rullar på nu med barnen och att det kan fungera med regelbunden tid med deras pappa för dom är mycket mer harmoniska när det fungera. Det hade varit skönt för oss alla. Och i och med att barnen är nöjda och harmoniska så kan jag börja prioritera mig själv lite också. Det är lite ovant men det rullar nog på med tiden också. Har ju en barnfri helg framför mig nu till en början. 

Telefonen fortsätter att ringa om jobb men i eftermiddag blir det jobb på fritids med de större barnen för omväxlingskull, det ska bli roligt.
Kommentera här: