Dags att börja prioritera migDen här måndagen sprang änna väg fort. Blev en okej dag även om jag inte hunnit göra så mycket hemma i dag. 

Efter de senaste jobbinterjuverna och olika möten jag varit på senaste tiden har jag börjat reflektera lite över året som gått. Alltså det är mindre än 6 veckor kvar till jul nu vilket jag vet stressar skiten ur många av er.
Åh jo da ja är allt stressad över julen också men det är ju inte så konstigt med tanke på hur lite jobb det varit hitills. Ångesten och det dåliga samvetet flåsar mig i nacken men jag försöker ignorera det så gott det går för jag kan inte göra så mycket åt situationen men hoppas det blir lite jobb innan denna månaden är slut. 

Nä det jag tycker är jobbigast är att detta året skulle bli en nystart med nya friska tag. Hm ja nystart blev det ju uppenbarligen men sen gick det inte som jag tänkt mig på nått plan. Från att ha haft 3 jobb och tjänat bra så kryper jag nu på botten och kämpar för att få varje dag att gå ihop typ. Dejtade lite men tröttnade och lade ner det också.   Nu håller det tack och lov på att vända även om jag inte fått massa jobberbjudande så det rullar på än, men jag vet att det kommer. 
Året har egentligen bestått i att lappa ihop såren  hos barnen och bygga upp vår egna lilla familj. Det tycker jag med facit i hand att jag lyckats rätt bra med trots allt barnen stortrivs här och bortsett från att det fortfarande inte funkar helt med deras pappa som det det borde så har dom gått vidare och är trygga med det vi har nu.  

Jag behöver inte oroa mig för dom på samma intensiva sätt längre men dom är beskymmrade för mig har jag förstått senaste tiden. Inte så konstigt dom vet hur jag sliter och hur jobbigt jag tycker det är att inte få in de pengar vi behöver. Och framförallt så ser dom hur olycklig jag är även om jag försöker hålla god min utåt och bita ihop. Har ju inte orkat prioritera mig själv på väldigt länge och det märks för jag kör på i full fart som innan med skygglappar på för att slippa se vad som sker runt omkring. 

Förra veckan hade jag ett par intressanta samtal och fick höra saker som rör mig som fick mig att hajja till. Vad f-n håller jag på med?  Vad har jag gjort för mig själv det här året?
Hm låt mig tänka? 
Öh jag har....
Jag har... nä jag har inte gjort någonting för min egen skull mer än att sårat mig själv genom att stöta bort vissa personer som betyder mycket för mig. 

Har inte vela bry mig om mig själv och har hela tiden skyllt å att jag måste fokusera på barnen. Visst men barnen är okej nu... men det är inte jag det är dags att börja prioritera mig själv och lappa ihop de där sista bitarna som jag gömt bakom min höga mur. Låta den som klarar av att riva muren att göra ett försök och börja lite på folk igen. Försöka hitta mitt gammla glada ja igen, mitt jävlar och namma som inte ger sig fören jag får det jag vill ha eller når dit jag vill typ
Jag vet egentligen vad jag vill men är rädd för att misslyckas så jag har mer eller mindre gett upp under det här året. Men fick som sagt en känga och blev ordentligt omruskad häromdagen fick en liten uppläxning av en person som efter mycket om och men lyckades nå fram och få upp ögonen på mig. 
- Hallå Virre året är inte slut än!!! Vi ska fixa det här det lovar jag! 

Vi(!) inte du utan vi ska fixa det här... 
Jag bara ok? Skeptisk och målar fan på väggen ena sekunden för att förbereda mig på att det inte blir nått av. För att i nästa sekund låta nyfikenheten styra för tänk om... det hade varit rätt okej  tror ja. Jag gillar tanken trots att ingen av oss har en aning om vad som väntar. Men man får börja i någon ände helt enkelt och det är ju sant. Om någon sträcker ut en hand bör man överväga att ta den eller hur... Och jag har tack och lov haft en del händer som  hjälpt mig vidare i oika situationer senaste året vilket jag är tacksam för. Men nu är det mig personligen det handlar om jag måste börja prioritera mig själv. Blir jag lycklig och trygg igen så kommer saker och ting rulla på lättare det vet jag ju.

Tålamod är inte min starka sida men har jag väntat så här länge kan jag lika görna vänta lite till och se vad framtiden har att erbjuda. Så nu är det inte mycket kvar på året men vi kom överänns om att nått bra ska vi lyckas vrida ur den tiden som är kvar på 2017

Nyfikna? Hehe ja det kan ni vara med all rätt det är jag också men som sagt jag är skeptisk och vill gärna krypa in i mitt skal bakom min trygga mur igen men nu har jag en person som envisas med att dra ut mig ur skalet  gång på gång. Och jag tror faktiskt att det där stackars skalet kommer få sig en omgång innom kort så att jag inte kan krypa in där igen haha.  

Man kan väll säga så här att jag är på väg ur min komfortzon just nu och det är helt ärligt skit läskigt för man vet ju inte vad som väntar.  Men oandra sidan så är jag ju redan utanför min komfortzom ioch med att jag satt upp mig som timvikarie i en bransch jag aldrig jobbat i tidigare eller trott att jag skulle börja jobba i. 
Så fortsättning följer. En dag i taget tills vi betat oss igenom de sista månaderna och veckorna som är kvar på året.
 

Kommentera här: