Chokladfudge kolapaj

Tänkte jag skulle ge er det smarriga receptet till pajen vi gjorde på farsdag.
Jag gjorde den i en vanlig pajform men jag tror den egenligen går bra att göra i en bakform med löstagbar kant vilket gör den lite lättare att dela för den är väldigt seg/hård att skära i.

Jag fick inte heller till botten ordentligt för jag har inten mixer att köra kakorna i så det är något jag rekomenderar att ni har så ni får botten att sitta ihop. Denna pajen bakas inte i ugn utan rörs ihop kall och kan med fördel göras dagen innan den skall serveras.

Detta behöver du:
50 g smör
1 1/2 paket oreokaokor
2 påsar werters orginal toffe kolor (de mjuka)
1/2 dl grädde
1/2 burk kondenserad sötad mjölk 
200g choklad 
3 dl kina puffar (de små)

Smält smöret och mixa det med oreokaorna (ta bort fyllningen) till en jämn"deg"
Tryck ut kakdegen i en form och ställ kallt i  några minuter. Smält kolorna i en kastrull med grädden på svag värme rör tills allt löst upp sig och är blandat. Käll 2 dl kina puffar uppe på oreobotten i pajformen och häll sen över kola smeten ställ i kylskåpet. Smält chokladen och rör ner den kondenserade mjölken och blanda. Häll över kolan och strö över resten av kina puffarna låt stå kallt en stund innan servering. 
Kan serveras med lite vispad grädde eller ätas som den är.

 
Hittade detta receptet i Fridas  Bakblogg och där finns ju massor av annat gott om ni behöver inspiration.

Jag har satt som en fast to-do punkt varje månad att testa ett nytt recept mat eller bak så den här gången blev det den här pajen som verkligen var lätt att göra och super god speciellt när den fått stå till sig lite därför rekomenderar jag att man gör den kvällen innan. 
Kommentera här: