En lista om jobb och framtiden

 
 Vad ville du bli när du var liten?

Sångerska har jag något minne om att jag ville bli har alltid älskat att sjunga. Sen hade jag skrivit i en "Mina vänner bok" när jag var 7 år att jag vill bli bonde, vart jag fått den idén vet jag inte för jag är livrädd för kor haha.
 
Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?
 
Något med hästar antingen innom ridsporten eller innom travsporten eftersom jag växte upp med travhästar
 
Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?

Hm jag var har inget minne av att jag tyckte det var roligt att gå i skolan teoretiska ämnen var så boring och gymnastik var inte min grej mins jag var rädd för bollar och mycket altiviteter med bollar blev det , jag gillade mest slöjd, bild och musik.
 
Vad gjorde du efter gymnasiet?
 
Jag gick aldrig klart gymnasiet utan hoppade av två gånger. Föret efter ett år på Barn och Fritid sen efter ett år på  Hotell och restaurang. Efter det blev det en lärlingsperiod och en hel del praktik platser och sommarjobb.
Vilket var ditt allra första jobb?

Sommarjobbade i ett travstall i dalarna efter 9:an sen blev det sommarjobb via kommunen och första riktiga jobbet var på ett pensionat som först frukostvärdinna och städ av hotellrummen, sen även konferansvärdinna

Vad har du haft mer för yrken?

Butiksbiträde, lokalvårdare, häst/stallskötare, restaurangbiträde, hotell/konferansvärdinna, eget företag, personalchef, butikschef och nu timvikarie på fritids och förskola

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Som vikarie hoppar jag in där det behövs innom fritids och förskola och är med och hjälper till i verksamheten med barnen. Ett omväxlande jobb där den ena dagen inte är den andra lik och tiden går fort. 

Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?

Starka sidor är att jag har barn sendan tidigare och har vanan vid olika situationer och är inte rädd för säga ifrån och sätta gränser osv som kan vara ovant om man inte är van vid barn sedan tidigare. Svaga sidan är att jag är på så många olika ställen så det blir svårt att lära sig alla ställen och namn. Saknar utbildning innom läraryrket vilket gör att jag inte känner mig bekväm med att hålla lektioner vilket jag fått förfrågan om också.

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Har inte jobbat så länge med detta än så har inte hunnit med så mycket än. Men i förra jobbet som butiks/personalchef hade jag ett väldigt bra team med min personal och övriga runt omkring. Problemlösning innom arbetet är något jag tycker är välidigt roligt.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Eget företag vilket jag klurar på att starta upp så småningom. Gärna något med hästar.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Jobb innom vården och enformiga arbeten som tex i en fabrik. 

Vad gör du om fem år?

Bra fråga... Har förhoppningsvis startat upp min egenverksamhet och fått lite fart på det hela och kanske tom har någon mer business på gång

Kopiera gärna listan och lägg in ieran blogg :)

Det börjar falla på plats

 
Dagarna rullar på i morgon är det fredag igen och helgen. Vädret är så där inget regn men grått mörkt och kallt så man blir dels väldigt trött och vill bara mysa ner sig under en filt i soffan. Hade jag inte haft hästarna och hundarna  hade jag för,modligen hållt mig inne de dagar jag inte jobbat burr jag gillar inte den här årstiden. 

Igår var det ridskola för Emilia men först fick hon rida ett kort pass på Harry här hemma. Hennes ridlärare rekomenderade att hon ska träna på att rida lätt på en volt i lina så hon kan fokusera på att hitta balansen medan jag har koll på hästen. 


Sagt och gjort fick satt Dollys norrem som handtag fram på sadeln så hon kunde hålla i det och sen sprang jag med henne ett varv på ridbanan för att hon skulle få känna på traven.Hon har ju inte travat på Harry innan. 
Fick justerat stiglädrena sen också så hon fick längre läder för hoppläder när man ska lära sig rida lätt gör det lite svårare när balansen är dålig.
Konstaterade att vi skulle haft en dressyrsadel till honom för det ger ju en bättre stabilare sits. Ska prova om någon av de vi har i sadelkammaren passar honom. 

Men från att förra veckan knappt kunnat hålla sig kvar på ryggen i trav på ridskolan så gick det riktigt bra. Hon fick trava i båda varven och tappade balansen och kom i otackt ett par gånger men   lyckades tillslut hitta balansen utan att jag behövde bryta av till skritt.  Harry uppförde sig riktigt bra så det kändes väldigt roligt och bra att det fungerade så bra på första försöket, det gör gott för hennes självförtroende. 
Kvällens lektion hade gått riktigt bra bortsett från att hon blev trampad på vägen in i ridhuset, men det hör ju till att man blir i bland. Nu lär hon sig att hålla koll på sina fötter haha.

Läste igår passande nog en artikel om hur man får bättre balans i ridningen och det är ju att rida utan stigbyglar i bland. Nått dom inte fått prova på ridskolan än men som jag mins att vi fick göra ofta när jag gick på ridskolan. Balansövningar av olika slag i både skritt och trav och sen när balansen blev bättre även i galopp. Så det är något vi ska träna på här hemma också, ett steg i taget så kommer hon snart att ha koll på både balans och kontrollen. 

Känns verkligen skönt att barnen har funnit sina intressen Emilia och ridningen och Kevin med fotbollen. Sebastian är lite luddigare vad han vill göra, tonåring som han är så ligger ha mest i sängen och spelar, kollar på Youtube eller snackar med komoisarna på Snapchat. Han har pratat på att börja med fotboll i bland men sen har det inte hänt mer, han har även snackat lite om ridning det senaste men i så fall dressyr vilket hade passat honom perfekt för han har en väldigt bra sits. Men om han tar upp ridningen igen är väl lite tveksamt haha men jag hade ju inte klagat om han gjort det om man säger så. 

Nåja jag hoppas att det rullar på nu med barnen och att det kan fungera med regelbunden tid med deras pappa för dom är mycket mer harmoniska när det fungera. Det hade varit skönt för oss alla. Och i och med att barnen är nöjda och harmoniska så kan jag börja prioritera mig själv lite också. Det är lite ovant men det rullar nog på med tiden också. Har ju en barnfri helg framför mig nu till en början. 

Telefonen fortsätter att ringa om jobb men i eftermiddag blir det jobb på fritids med de större barnen för omväxlingskull, det ska bli roligt.
Onsdag snart helg igen


O.N.S.D.A.G!
I dag vaknade vi till ite snö igen men inga mängder bara ett litet lager. Hoppas det blir några minusgrader framöver nu för det är så blött och lerigt överallt. 

Jahopp vad händer i dag då? Jag har fått tacka nej till två jobberbjudnande till hitills pga att jag inte har bil men ska jobba i morgon i varje fall. 
Har massor att göra här hemma men får inte riktigt tummen ur så frustrerande men har trots allt lyckats köra på Mell Robbins tips att fokusera på 2 saker om dagen och det har funkat. 
I dag står tvätt på to-do listan eftersom jag jobbar i morgon. Och försöka få lite mer orning. Sebastian har varit frustrerad över att han inte har något extra jobb så han kan få in lite pengar så jag kom med ett förslag på hur han kan få lite pengar genom att hjälpa till här hemma såhärom dagen gjorde han i ordning tvhörnan sen får vi se vad nästa projekt blir.
 

Onsdag och lillördag snart är det helg igen och det blir barnledig helg för min del. Vad jag ska hitta på vet jag inte, har ingen bil så kommer ju ingenstanns i varje fall. Passa på att ta det lugnt är kanske det första man tänker men grejen är ju den att jag nuförtiden tar det väldigt lugnt oavsett. Det är inte så mycket stress för vår del längre, visst finns det saker som är frustrerande men det är sånt jag inte kan göra något åt så med andra ord inte något att stressa upp sig över. 
Har en liten ny idé jag funderat på ett tag som Sebastian plötsligt utan att veta om att jag haft tanken tar upp som förslag här om kvällen så det blir att jobba lite på den idén kanske. Kanske börjar på den redan i dag vem vet hihi. 

Emilia har ridning i kväll men det ska hennes pappa köra henne till eftersom jag inte har bil. Fasen vad handikappad man blir även om jag har affär nära så vi kan handla maten vi behöver. Det finns ju annat man ska göra också och just nu får jag inte gjort en del av det pga att jag inte kan ta mig någonstanns suck.  Nåja får helt enkelt sparka mig själv i arslet och få saker och ting gjort här hemma under tiden. Nyårsplaneringen ska ju fortsättas med också, börjar få lite översikt över hur jag ska lägga upp det nu så det blir kanon bra. 

Jahopp dags att ladda en ny maskin tvätt.