Så glad för din skull älskade unge


O.N.S.D.A.G
Ett jäkla runt flängande mellan ena lagret och båda butikerna i dag så dagen gick riktigt fort för en gångs skull.
Väl hemma tände jag grillen och fick trots att jag inte är specielllt bra på att grilla fick jag till en riktigt lyckad middag nom nom. 
Sen kom Emilia hem och Sebastian som fått hem delar till moppen roade sig garaget med att försöka få ordning på sin den men det visade sig vara nått mer som va sönder på den så det var lite surt.

När vi kom in bad han mig logga in och kolla om hur det gått med antagningen till gymnasiet. Sagt och gjort betygen var kanske inte de bästa men ok och han ändrade tidigare sitt förstahands val till sitt andra val då han inte trodde att han skulle komma in ändå för det var rätt högt intagningspoäng på ena utbildningen. Men gissa om vi blev förvånade när han kommit in på samtliga utbildningar han sökt. Även den han trodde att han inte skulle komma in på. 
Wohoo liksom men oj vilken beslutsångest han fick.

Han kom inte bara in på ekonomi som han hoppats på men även en annan ekonomiutbildning med lite mer internationell inriktning samt teknik.  Han vill ju utomlands så småningom så den utbildningen hade passat honom bra då eleverna sista årt får åka till England och praktisera. Men samtidigt så är det som skiljer dom båda kurserna åt under utbildningen bara att den ena har den mesta undervisningen på engelska år 2 och 3. Och efter mycket funderande valde han tillslut sitt förstahandsval ändå dvs vanliga ekonomin.
Han kan läsa upp engelskan ändå och dessutom har han kollat på och läst olika business saker på engelska sen han var 13 år så språket är inget problem. Att komma utomlands kan han göra ändå oavsett vilken inriktning han väljer det är ju trots allt upp till honom vad han gör med sina studier och valmöjligheter som kommer under resans gång. Det är ju inte säkert att England är det som lockar när de väl är dags och gör han bra i från sig kanske andra bättre dörrar öppnas för honom. Han hade ställt in sig på den vanliga ekonomin dit även andra han känner sökt och kommit in men visst hade han velat gå den andra också men bara för att den bidrar med en englands resa så betyder inte det att fler dörrar öppnas. På många skolor finns inte en sådan extra inriktning och självklart lyckas lika många med sina karriärval utomlands ändå liksom.  Det blir med andra ord vad han gör det till.

Är så stolt över hans kloka sätt att resonera. Vi satt en bra stund och han hade sån beslutsångest hur han skulle göra och diskuterade och funderade kring de olika alternativen.
- Vad ska jag välja mamma frågade han? 
-Du ska välja det som känns bäst för dig och inget annat. Det din magkänsla säger att du ska välja, det som du tror kommer leda dig vidare mot dina drömmar och mål. Valet är ditt och ingen annans och du har mitt och pappas och övriga familjs fulla stöd och support oavsett vad du väljer! Vi som bryr oss om dig tror på dig och vet att du kommer lyckas vilken väg du än väljer att ta.

Efter lite mer funderande bestämde han sig för sitt första alternativ även om han trots allt kom in på det han inte trodde att hans skulle få ihop betyg till.  - Jag kom in på den också det var kul men nu är jag intsälld på den vanliga inriktningen det kommer bli kanon bra. 
 

Jag är så glad för din skull älskade unge nu börjar snart ett nytt kapitel i ditt liv och en spännande resa som ska bli en ära att få följa dig på.♥

Allt går om man vill,  har man en dröm om något man vill uppnå eller göra i livet skall INGEN någonsin få stoppa dig på din resa att genomföra dina planer och nå dit DU vill, glöm aldrig det!
Livet är för kort för att slösa bort på sånt som inte betyder något och känns rätt och bra. 

♥ Kram ♥ Miss F ♥

1 Anonym:

skriven

Så glad för din skull Sebben! Älskar dig till månen och tillbaka. Hoppas du kommer ner och hälsar på snart! ❤ Pappa

Kommentera här: