Tur till Smögen bara för att

 
 
I morse lade jag upp den här bilden på min fb sida för att jag tycker den är så härlig. Jag älskar spontana road trips och aktiviteter oavsett det är lite planerat eller en ren överaskning. Det är alltid ett välkommet avbrott i vardagen.

Ovetande om det här inlägget fick jag i eftermiddags efter jag kom hem från jobbet telsamtal från bästa Jennie som frågade om jag och barnen ville föja med till Smögen och äta glass eller nått? Lite förvånad över erbjudandet så tackde så klart jag och barnen ja vi är ju alla rätt trötta på att sitta hemma dag ut och dag in så de små utflykter som erbjuds är välkomna. Berättade sen om fb inlägget vilket Jennie hade missat så det var ju lite lustigt att hon ringde och frågade om vi ville med just i dag haha. 

Sagt och gjort så kom Jennie och hennes små och hämtade oss och så rullade vi mot Smögen lagom till solen gick i moln. Men det är så varmt så det var okej ändå och solen tittade fram när vi var där också.  Det var en del folk men än så länge lagom med folk så det gick fint att gå på bryggorna som dom dessutom breddat lite. 
Lite tråkiga moln och blåsigt men väldigt varmt i luften så det var helt okej ändå.

 
Första stopp blev det stora glasscafét nere vid hamnen. Ser ni affischen på dörren i ingången? Dom hade alla dom smakerna och lite till att välja på helt galet men barnen lyckades snabbt välja vad dom ville ha otroligt men sant, det var jag som fick beslutsångest haha. 

 
Åh fina lilla lus så galet lik sin pappa på den här bilden ♥ Han tog Oreo+ vit drottning, Jag tog dulce de leche + cocos, Emilia kladdkaka + kola och Sebastian tog hasselnöt + schweizernöt. Himelskt gott kan vi intyga hit får vi helt klart åka fler gånger nom nom.

Smögen är lite speciellt för mig med mycket minnen, jag och M åkte alltid hit antingen ensamma eller med barnen nån gång om året om vädret var okej. Förra året blev det ingen tur och det har hänt en del sen vi var där sist en hel del make over har det blivit i området. Har inte tänkt på det innan med saknar de där utflykterna. Bor ju inte långt här ifrån men det är inte riktigt samma sak att åka hit själv. Hoppas få uppleva den där känslan igen så småningom med någon annan. 

 
Tack Jennie för utflykten det var ett välbehövligt avbrott och mysig start på helgen. Nu laddar jag om för ett par timmars jobb i morgon sen får vi se vad helgen har att erbjuda.

Önskar er en fin helg.


♥ Kram ♥ Miss F ♥
 

Inte så lätt planerat som jag trodde


Hjälp vad dagarna går fort nu jag hinner inte med. I dag blev det två timmars övertid för min del så jag kom hem senare och då går ju kvällen ännu fortare. 

Roar mig med städa och sortera saker varvat med planering av Kevins kalas. Inte helt lätt kan jag tillägga för unga herrn har en bestämd uppfattning om hur han vill ha det med tema och dekoration. Inte helt lätt att få till men jag lyckas efter lite funderande och runt letande på nätet hitta saker som kan få till det lagom till det är dags för sängen för honom. Går ner och nattar honom och hans syster nöjd över att jag har en färdig plan så säger skitungen - Nja mamma jag vill nog ha ett andra färger i temat!
Gahh jag blir galen haha. 

Han vill ju ha fotbollstema och det är ju inga konstigheter tänkte jag häromdagen men i dag sa han att han vill ha färgerna som ett fotbollslag vilket gorde att jag fick tänka om lite. Och när han nattades hade han plötsligt ändrat sig och valt ett annat fotbollslag så bara att börja om från början.

Inser att jag måste till Torp och åka runt och kolla vad jag kan hitta där för allt finns inte på nätet. 
Blir nog bra till slut men kan erkänna att jag är lite stressad över att tiden går så fort och att jag inte har någon bil så att jag kan åka och handla i lugn och ro.

Kalasplaneringen i övrigt är det ingen fara med. Vi firar med familjen på lördagen när han fyller och så blir det barnkalas ute på söndagen och jag hoppas verkligen att vädergudarna är med oss då för när jag kolla vädret nu så ser det inte helt lovande ut. Men det är en vecka kvar så jag hoppas verkligen det ändrar sig. Har inte hört nått från M men hoppas och antar att han kommer och hjälper till båda dagarna så det ordnar sig nog.  Är vädret bara ok så kommer det bli ett smidigt barnkalas eftersom dom kan leka och herja ute.


Nu är det snart helg igen, två dagars jobb till sen blir det ledig söndag för min del. Gott att inte jobba så långe på lördagen för då går inte hela dan om man vill hitta på nått efter jobbet.
Vad har ni för planer för helgen?

♥ Kram ♥ Miss F ♥


Så glad för din skull älskade unge


O.N.S.D.A.G
Ett jäkla runt flängande mellan ena lagret och båda butikerna i dag så dagen gick riktigt fort för en gångs skull.
Väl hemma tände jag grillen och fick trots att jag inte är specielllt bra på att grilla fick jag till en riktigt lyckad middag nom nom. 
Sen kom Emilia hem och Sebastian som fått hem delar till moppen roade sig garaget med att försöka få ordning på sin den men det visade sig vara nått mer som va sönder på den så det var lite surt.

När vi kom in bad han mig logga in och kolla om hur det gått med antagningen till gymnasiet. Sagt och gjort betygen var kanske inte de bästa men ok och han ändrade tidigare sitt förstahands val till sitt andra val då han inte trodde att han skulle komma in ändå för det var rätt högt intagningspoäng på ena utbildningen. Men gissa om vi blev förvånade när han kommit in på samtliga utbildningar han sökt. Även den han trodde att han inte skulle komma in på. 
Wohoo liksom men oj vilken beslutsångest han fick.

Han kom inte bara in på ekonomi som han hoppats på men även en annan ekonomiutbildning med lite mer internationell inriktning samt teknik.  Han vill ju utomlands så småningom så den utbildningen hade passat honom bra då eleverna sista årt får åka till England och praktisera. Men samtidigt så är det som skiljer dom båda kurserna åt under utbildningen bara att den ena har den mesta undervisningen på engelska år 2 och 3. Och efter mycket funderande valde han tillslut sitt förstahandsval ändå dvs vanliga ekonomin.
Han kan läsa upp engelskan ändå och dessutom har han kollat på och läst olika business saker på engelska sen han var 13 år så språket är inget problem. Att komma utomlands kan han göra ändå oavsett vilken inriktning han väljer det är ju trots allt upp till honom vad han gör med sina studier och valmöjligheter som kommer under resans gång. Det är ju inte säkert att England är det som lockar när de väl är dags och gör han bra i från sig kanske andra bättre dörrar öppnas för honom. Han hade ställt in sig på den vanliga ekonomin dit även andra han känner sökt och kommit in men visst hade han velat gå den andra också men bara för att den bidrar med en englands resa så betyder inte det att fler dörrar öppnas. På många skolor finns inte en sådan extra inriktning och självklart lyckas lika många med sina karriärval utomlands ändå liksom.  Det blir med andra ord vad han gör det till.

Är så stolt över hans kloka sätt att resonera. Vi satt en bra stund och han hade sån beslutsångest hur han skulle göra och diskuterade och funderade kring de olika alternativen.
- Vad ska jag välja mamma frågade han? 
-Du ska välja det som känns bäst för dig och inget annat. Det din magkänsla säger att du ska välja, det som du tror kommer leda dig vidare mot dina drömmar och mål. Valet är ditt och ingen annans och du har mitt och pappas och övriga familjs fulla stöd och support oavsett vad du väljer! Vi som bryr oss om dig tror på dig och vet att du kommer lyckas vilken väg du än väljer att ta.

Efter lite mer funderande bestämde han sig för sitt första alternativ även om han trots allt kom in på det han inte trodde att hans skulle få ihop betyg till.  - Jag kom in på den också det var kul men nu är jag intsälld på den vanliga inriktningen det kommer bli kanon bra. 
 

Jag är så glad för din skull älskade unge nu börjar snart ett nytt kapitel i ditt liv och en spännande resa som ska bli en ära att få följa dig på.♥

Allt går om man vill,  har man en dröm om något man vill uppnå eller göra i livet skall INGEN någonsin få stoppa dig på din resa att genomföra dina planer och nå dit DU vill, glöm aldrig det!
Livet är för kort för att slösa bort på sånt som inte betyder något och känns rätt och bra. 

♥ Kram ♥ Miss F ♥