Sista jobbdagen


Hallå M.Å.N.D.A.G!

Ny vecka nya möjligheter uttjatat kanske men så är det ju faktiskt , ja om man vill göra nått av saker och ting vill säga. 

Ny jobbvecka typ men efter en rapport om hur helgen varit så konstaterade chefen att säsongen slutade tidigt i år och med tanke på vädret är det ju inte så konstigt. Visst det har varit fint väder men väldigt blåsigt och inte så varmt och sista veckan har det varit väldigt ostadigt så det är inte konstigt att folk väljer att avsluta sina semestrar hemma i stället på resande fot i skitvädret.

I och med att säsongen är typ över och jobbdagarna börjar lida mot sitt slut valde jag att säga upp mig idag och chefen blev lite förvånad först men samtidigt var det ju ett sommarjobb och helt ärligt så klarar dom sig med en mindre nu så jag behövde inte jobba uppsägningstiden ut om jag inte ville. Väldigt skönt för nu kan jag få lite ledigt och tid att umgås med barnen innan skolan börjar igen. Lovade dock att hoppa in om det behövdes om någon var sjuk eller behövde va ledig vilket kändes bra för jag trivs ju med kollegorna extra pengar är ju alltid välkommet.  
Lite vemodigt för som sagt mina jobbarkompisar har varit toppen trots att chefen varit bedrövlig. Men vilken lättnad när jag satte mig i bilen och åkte hem och gissa om barnen blev glada. Nu ska vi se till att ta till vara på resten av sommarlovet på bästa sätt. Det kommer bli intensiva dagar framöver av en annan anledning också men jag hoppas jag kan få hjälp så att vi löser det på smidigaste sättet.


Nu har det äntligen blivit lite storlek på potatisen ute i landet. Så gott när man odlat det själv. Ska göra en smarrig kall potais sallad någon dag framöver hade jag tänkt det är ju så galet gott nom nom.


 
Ostadigt väder med regn och sol om vart annat men hästarna tycker det är skönt när det kommer lite regn och slipper alla insekter en stund. Det börjar ta på betet i hagen men dom ska snart stallas in. Men kanske ska ta och slänga upp en till liten hage nu när jag fått hem plaststolpen. Det finns lite mer att beta men sen ska ju allt plockas ner också. Har nån skit i kroppen som spökar för jag har små ont i halsen öronen och är så matt i kroppen känner mig febrig fast jag inte är det så jag har inte gjort många knop i dag när jag kom hem.

Jahopp startade veckan med att säga upp mig och visst känns det lite konstigt men oandra sidan så hade jag snart fått sluta oavsett och så mycket och intensivt jag jobbat det här året så är lite ledighet välkommet innan jag kastar mig in i nått nytt. 
Vissa tycker jag är galen som bara sa upp mig så där men faktum är att jag har fått tips på andra jobb men alla är på köpcentret och jag vill gärna hitta på nått annat. Men kommer troligen hoppa in extra i bland om det behövs det känns okej. Köpcenter är ju svårt att få till bra tider och så länge jag är ensam med barnen så kan jag inte jobba hur mycket som helst på kvällar och helger.  Får se vad man hittar på jag är öppen för förslag så länge det inte är innom vården. 
Segt att va singel och ensamstående i bland men jag har ju fixat det hitills så ska nog hitta nya lösninga framöver också. Nån gång löser nog det sig också men är ju inte nått jag orkat prioritera på länge. Men kanske får mer tid  till sånt nu ioförsig haha ja vi får väll se. 

I går fick jag ett oväntat samtal från en person som betyder mycket men som jag väldigt sällan pratar med i telefon. Sms och messenger är det som gäller i de flesta fall när man ska ha kontakt med någon av någon anledning. Men igår ringde det i telefonen vilket jag inte räknat med men så klart var trevligt, att få höra en röst för omväxlingsskull. Finns ju en baksida med att skicka meddelande också har jag märkt, det är så lätt att missuppfatta vad den andra personen menar om man skriver lite luddigt eller otydligt. Det kan tolkas och uppfattas väldigt fel. Pratar du med någon hör du ju på tonläget också så är det en sak som faktiskt är menat positivt så hör man ju det i rösten lättare än i skrivet ord om man låter lite road eller glad i rösten och tvärt om är man irriterad hörs ju det.  En liten tanke så där bara, det bästa är ju så klart att träffas IRL om det är något viktigt men inte alltid man får till det. Nått jag och personen som ringde borde jobba på fast telefonsamtal är en mycket bra början ioförsig...  

Nu ska jag ge hundarna kvällsmat sen blir det sängen för mig och hoppas på att jag är piggare i morgon.

♥ Kram ♥ Miss F ♥
Kommentera här: