Man blir som man umgås eller?

 
H.E.J M.Å.N.D.A.G. !

Ny vecka igen och snart en ny månad. Blev en kortare dag på jobbet idag för Emilia har haft magknip sen i morse (kan ju bero på att det blivit på tok för mycket godis, kakor, tårtor mm i helgen) typ lite kolik känningar.  Själv känner jag mig lite små risig vaknade med ont i halsen och öronen så är inte helt i form jag heller så en kortare jobb dag känns helt okej för min del också, fick gjort det jag skulle innan vi åkte hem.
Så nu ligger E i ena änden av soffan och ser på tv och jag sitter här med en kopp te och tänkte jobba lite med mina nya idéer och projekt som jag har på gång. Bloggen är en av dom som ska fixas i ordning och utvecklas.  Men först tänkte jag ge er ett inlägg med lite måndags pepp då jag vet att flera av er läsare önskar fler inlägg om personlig utveckling tips och idéer. POSITIV ENERGI

Jag har skrivit om det här tidigare i en annan blogg men det är ett viktigt ämne så det är något man inte kan skriva för mycket om. 

Det är lika aktuellt oavsett vart man befinner sig i livet, det rör dig oavsett vilket jobb du har eller planer för livet både i jobbkariären eller i privatlivet. 
Man blir som umgås brukar man säga och visst ligger det något i det för vi påverkas mycket av personer vi umgås med eller jobbar ihop med. På gott och ont så klart. 

Alla känner vi någon som har en förmåga att alltid vara negativ till både det ena och det andra. Alla kan vi ha dåliga dagar och svackor i livet men när det blir mer negativit än possetivt under en lång tid då bör man fundera på vad man ska göra åt problemet. Att ha personer som är negativa runt sig påverkar både humöret och din prestations förmåga. Precis som en glad sprallig person smittar av sig av sitt goda humör påverkas vi av en butter och negativ person. 

Vissa personer är negativa utan att dom tänker på det medan andra klankar ner och klagar på saker och ting med flit. På tex facebook kryllar det av dessa personer och jag brukar antingen avfölja dom om det är en vän/kontakt man gärna vill ha kvar men inte se deras dagliga gnet och gnäll. Eller så är det bara att plocka bort dom helt och tro mig det känns väldigt bra när man gjort det för man påverkas mer än man tror av dessa negativa energitjuvar. 
Tillför dom inget possetivt som du blir glad av eller har nytta av så va ska du har kvar dom för?

På jobbet kan det vara svårt att byta ut kollegor som drar ner på stämningen på jobbet men blir det för mycket får man ju så klart ta upp det med kollegan eller chefen och kanske se om man kan hitta någon lösning. I skolan råkade jag själv ut för en mycket negativ lärare som inte alls köpte min idé som jag jobbade med så jag var på god väg att tappa motivationen och drivet pga av att ständigt få höra att det där funkar aldrig osv. Men sen vände jag mig till en annan lärare som såg det hela som något utvecklingsbart med flera möjligheter och gav mig den knuff frammåt jag behövde stöttade och kom med tips och råd när jag körde fast. Det är så det ska vara oavsett det är på jobbet eller hemma i en relation. 

Får man ständigt höra att man inte fixar nått eller att nått man gör eller tycker om är dåligt så börjar man tro på det själv tillslut. Men här får man ju fundera på vad ens egna del i det hela ligger? Alla kan göra misstag MEN det är upp till dig själv om du vill göra nått åt dom eller inte. Det går alltid att göra ett nytt försök och rätta till men vill man inte ta tag i det ja då är ju den negativa responsen kanske befogad. Men vill man rätta till det  och göra ett nytt försök så är det viktigt att personerna i ens omgivning faktiskt stöttar och puschar på i stället för att kracka ner med sina negativa åsikter. Lika illa är det om man är i ett förhållande där den andra parten inte bryr sig och visar intresse för att stötta dig på väg mot dina mål och drömmar. Man kanske inte alltid delar samma intresse i ett förhållande eller relation men vill man få en lång hållbar relation tillsammans så måste man vårda relationen vara ett bollplank stötta och peppa när svackor och problem längs vägen uppstår. Är man ointresserad och negativ i en relation ja då lär det tyvärr inte hålla i längden och vara nått att bygga vidare på. Man ska jobba som ett team på jobbet och det gäller även hemma. 

Så var inte rädd för att säg i från och rensa ut de som drar ner och inte bidrar med något possetivt i ditt liv. Omge dig av personer du mår bra  av att vara med oavsett vad som händer i livet. Personer som tycker det är roligt att följa dina drömmar och idéer och som gärna hjälper till att stötta och peppa på vägen. Var inte heller rädd för att be dessa personer om hjälp när du kör fast, i bland behövs det bara någon som lyssnar och bolla idéer med för att hitta ny energi när man kört fast.
Tänk på att man i bland behöver höra från andra sina fel och misstag för att få upp ögonen om man kört fast. Ta inte alltid det som negativt utan se i stället vad du kan göra åt det för att vända det till något bättre. 
 Va rädd om de som faktiskt betyder något och som ställer upp och gör dig av med de som inte bidrar med något bra. Tänk lite längre än just här och nu vad händer om ... hur gör jag då... osv Ha en back up plan.
I bland kan det bli att man kör fast och hamnar i en negativ svacka och då kan det vara bra att ta en paus göra något annat ett tag och se om drivet och nya idéer kommer tillbaks igen. Eller ta ett steg eller två tillbaks till något som var bra tidigare och se om det går att utveckla och blåsa liv i de idéerna.

Glöm inte att visa din uppskattning till de som visar att dom bryr sig och ställer upp. Vårda dina relationer och de kontakter som du behöver i ditt liv och som tillför något bra. De där personerna som alltid finns där oavsett vad som händer kan även dom tröttna och vända ryggen till om du inte visar din uppskattning för dom så var rädd om de som tillför något bra i ditt liv och rensa ut de som inte är bra så kommer du utveckals och hitta nya spännande dörrar på vägen.


Det var lite tankar om hur jag tänker kring det här med energi tjuvar. Jag får erkänna att det många år innan jag förstod  att alla personer och relationer inte alltid bidrar med något possetivt utan snarare tvärtom blir riktiga energi tjuvar. Det är en skön känsla när man väljer bort dessa personer och fokuserar på de som tillför något bra och man får ett utbyte av att umgås med. Beroende på vad livet för med sig kanske vissa personer försvinner ur ditt liv och nya kommer in i ditt team. I bland blir det inte som du tänkt dig och det är okej det går alltid att hitta nya lösningar men se till att du tar hjälp av de personer som hjälper dig framåt och verkligen bryr sig och ställer upp. Det finns många sätt att visa att man bryr sig och att man uppskattar det andra gör/ bidrar med. Så glöm inte bort att visa att du uppskattar och bryr dig tillbaks så du inte mister relationer som du inte klarar dig utan.


Glöm inte gilla om ni vill ha fler inlägg med tips och pepp. Kom gärna med önskemål och förslag på vad ni vill äsa mer om.

Kram ♥ Miss F ♥

Kommentera här: