Bountykladdkaka

 

 

Testade ju en ny variant på kladdkaka till söndagens kalas som var riktigt smarrig om man gillar kokos. Den tar lite tid att göra så gör den kvällen innan den ska serveras så hinner den sätta sig ordentligt.

 
Detta behöver du:
 
Kakform 24 cm med löstagbar kant
 
4 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl mjöl
170 g smör
 
Topping:
1 påse (200g) kokosflingor
1 burk kondenserad mjölk
200 g mörkchoklad
1 msk kokosflingor
 
Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret och låt svalna. Smörj och bröa formen.
Kladdkakor skall inte vispas för hårt och luftigt för då blir dom torra. Så använd inte en elvisp utan rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten och tillsätt smöret. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min. Kakan ska vara lite kladdig fortfarande.
 
Låt svalna och ställ sen i kylskåpet  ca 3-4 timmar så att kakan är kall när toppingen läggs på.
Blanda ihop kokos och den kondenserade mjölken och bred ut över kakan. Smält chokladen och häll ovanpå strö sedan över kokos över hela kakan. Ställ kallt ca 30 min så chokladen stelnat innan du skär upp den till servering. 
 
Kan ätas som den är eller med lite vispad grädde eller en klick vaniljglass.
Vill man inte ha mörkchoklad på toppen kan man givetvis byta till ljus. 
 
Glöm inte gilla inlägget om ni vill ha mer recept tips.
 
Den rosa bordslöparen, servett och tårtdekorationen hittar du hos Kalasdekorationer.se
 
♥ Kram ♥ Miss F ♥
 
1 Jenni Lenita:

skriven

Men gud så gott det ser ur :P Älska kokos och choklad!

Svar: Du får testa att göra den, är lätt att göra men tar lite tid eftersom den ska stå i kylen och stelna i två omgångar. :)
Miss Frostborn

Kommentera här: