Startar vecka med snö och måndagspepp

 
Ok MONDAY let´s do this...
 
Ny vecka nya tag. I går avslutades dagen med snö och i natt minusgrader så i dag ligger snön faktiskt kvar och glittrar så där fint som man vill att snön ska göra. Det hör ju inte till vanligheterna att snön ligger kvar nu för tiden utan den töar eller regnar oftast bort lika fort som den kommer. Men ligger den bara kvar som nu är det ju helt ok, blir ljust och fräscht mot allt grått och brunt i naturen så här års.
 

I går blev det en tur med Harry och Emilia och en go pw för min del som känns i kroppen i dag. Dels kupperat med mycket backar och sen högt tempo för den lilla ponnyn tramapar på bra när han är själv puh. 
 

Okej ny vecka och nya tag. Den senaste veckan har varit mindre rolig men nu tar vi nya tag. Jobben fortsätter rulla in men som sagt utan bil kommer jag ingenstanns vilket är väldigt frustrerande. Men det är bara att bita ihop för snart så löser sig den biten och då blir det full fart med jobben.
Jag och Eva kom fram till när vi var ute och red i lördags att det här året har verkligen vjudit på massa strul och motgångar men nu ser man ett slut på en del av problemen så nästa år ser ut att bli lättare och roligare. 
Så det är bara att kämpa vidare så att säga och börja klura på vad man ska ha för mål för kommande år?


Jag och M har faktiskt lite planer för det här ekipaget nästa år. Emilia vill ju så gärna börja tävla i hoppning men har inte riktigt blivit varm i kläderna än när det gäller balansen. Så nu är det fokus på att hitta balansen som gäller och lära sig rida lätt så det flyter på. Hon gör ju framsteg för varje ridpass speciellt hemma så vi får träna vidare helt enkelt. 

 
 
 


Måndag = mångdagspepp starta veckan med att boosta dig själv med rätt inställning.

Har Du provat att använda affrimationer för att peppa dig själv i situationer som känns jobbiga eller utmanande?
Jag har gjort det vid enstaka tillfällen men efter att sett flera klipp på Youtube om just dett så tänkte jag att jag ska ta tag i det och gå in för det under en period för att se hur det påverkar mig. 

Det handlar om att man i situationer som man känner sig osäker, otillräcklig eller på annat sett inte tror på sig själv. Vi påverkas nämlien av våra tankar och hur vi känner i olika situationer vilket kan bidra till att vi tvekar och inte vågar ta för oss och göra saker vi egentligen vill göra men inte tror vi klarar osv.

Genom att använda positiva affrimationer i dessa situationer hjälper vi hjärnan att behålla fokus på rätt saker och inte de negativa sakerna som hindrar oss eller håller oss tillbaka.

Hur gör man då?

  • Börja med att skriva ner den eller de saker som du upplever som ett problem.
    Det kan tex vara att du tvekar på om du verkligen är rätt person för en uppgift på jobbet trots att du har den kunskap som krävs. Att du är rädd för att hoppa fast du egentlgien tycker att det är roligt, eller att du står i ett vägval i livet men inte vet om du vågar ta klivet eller inte.
  • Skriv ner en affrimation dvs ett possitivt påstående om det som du är rädd eller tveksam för.
    Tex : Jag klarar att göra den här arbetsuppgiften för jag har all kunskap som krävs och har löst svårare uppgifter tidigare. Jag vågar och kan hoppa, det är roligt och vi tar ett litet hinder i taget. Eller jag vågar och ska ta det här steget, provar jag inte kommer jag ångra mig och blev det inte som jag tänkt mig kan man alltid gå tillbaks till det man gjorde innan. 
  • Skriv ner affrimtionen och sätt små lappar lite här och där så du påminns under dagen, säg affrimationen högt och läs dom. Trixet är att upprepa så ofta tills du fått övertaget på de negativa tankarna som gör att du tvekar. Upprepa tills du känner dig trygg och tror på det du vill göra eller förändra.
  • Upprepa upprepa upprepa! Läs och säg affrimationerna flera gånger varje dag ! Övertyga dig själv att du kan!


Kommentera här: