Lucia och där försvann snön

 
Jag bara älskar Heather Stillufsens härliga quotes dom lyfter verkligen upp humöret och påminner en om att fortsätta framåt oavsett hur motigt och trist livet känns. 

Igår kväll var det 8 minus när jag tog in hästarna och stjärnklar himmel så vackert. Idag han jag inte mer än få ut hästarna fören regnet började ösa ner så nu är snart snön ett minne blott. Trist för det är ju lucia och allt.  Men vi får väll se det kommer säkert mer snö framöver och förhoppningsvis över jul och nyår det är då det är som finast. Sen februarilovet för barnens skull. Det tråkigta nu när snön försvinner är att det blir så mörkt och trist ute igen för den vita snöm lyser verkligen upp i vintermörkret det blir ju för sjutton knappt ljust på dagarna när det är mulet och regnigt. 

 
I brist på bil och ett ärende till tappen fick jag så mig en härlig power walk  i måndags i riktigt fint vinter väder. Fick inte till ljuset i mobilen för det var inte riktigt så här mörkt även om solen började gå ner på eftermiddagen.

Visst är det fint  och en glödande solnedgång på vägen hem.

Det har inte blivit så mycket promenader sen vi flyttade hit vilket är synd för det finns mängder av fina rundor man kan ta bara här på ön och sen har vi ju andra sidan i Hamburgsund också. Söndagens pw med Emilia och Harry och måndagens promenad känns i kroppen. På ett härligt sätt får jag tillägga. Har lagt träningen på hyllan men ska ta tag i det igen är planen för det gör ju gott och är ju väldigt avkopplande när man gjort det. 

Nu står julen runt hörnet och i och med att vi inte ska ha julmat i år har jag glidit in på att försöka hålla den här julen lite nyttigare. Julgodis ska abslolut göras men i år ska jag utmana mig själv och hitta nyrrigare alternativ utan så galet mycket socker. Kan man byta ut några saker så är det ju bättre än inget så har ni tips på bloggar med nyttigare alternativ på julgodis så länka dom jätte gärna nedan.
 

I går satt jag och samlade lite idéer till nyår  och börjar få ihop lite idéer på vad jag ska bjuda på. Fasen vad svårt det är jag gillar att bjuda hem folk men detta är första gången som jag ska hålla en fest med mat själv. Det var faktiskt en sak som jag och M tyckte va väldigt roligt att fixa med och det går ju lättare när man hjälps åt. 
Kan ju alltid hoppas att man har någon att dela sånt här med till nästa nyår...
Ska se om jag kan få hjälp av Sebastian med lite saker kanske han har ju mycket åsikter om vad han vill ha med på menyn i varje fall haha. 

Nåja det ordnar sig nog det brukar det göra men det är just den där stressen som är skön att slippa när man är ensam för förra julafton var inte rolig det blev bara massa måsten med att få klart allt och sen åt jag ingenting när allt va klart. Så nyår blir som sagt ett annat upplägg för att det ska gå så lätt som möjligt att förbereda om jag inte har någon hjälp.

Avslutningsvis så fick jag nyss ett samtal från veterinären som jag var och kollade Fendi hos. Dom var nyfikna på hur det gått med henne och hur det gick med valpningen osv. Måste säga att jag blev så positivt öveeaskad över samtalet att dom tar sig tid och ringer och följer upp patienter som bara varit där för en kontroll men inte behövts behadlats. Det är verkligen en god kundvård och något man ska vara rädd om som kund  också. Så när det är dags för besiktning av de små liven blir det självklart en tur till dom även om det finns veterinärer närmare. 


Kommentera här: