Träningen börjar visa resultat


Hej på er finisar! Vilket super fint väder vi fick i dag på valborgsmässoafton helt perfekt ju.  
I dag vaknade jag vid 7 tiden och gick på toa och fick otroligt nog väcka hundarna så dom fick gå ut och göra sin morgon kiss haha. Gjorde i ordning deras frukost släppte in dom och sen kröp jag under täcket och kollade lite YouTube klipp tills 2 pigga glada kom upp studsandes från trapporna och ville ha frukost och kolla på barnprogram på tvn. 

Kommer inte ihåg om jag nämnt det tidigare men jag hr börjat använda programeringsfunktionen på både diskmakin och tvättmaskin senaste dagarna så jag förbereder bara med tvätt/diskmedel ställer in tiden och voila så behöver jag inte bli irriterad för att jag glömmer av att starta dom. Det har funkat riktigt bra faktiskt så i morse när jag gick upp hade tvättmaskinan startat en stund tidigare och efter mogronpromenaden med hundarna vid 8 så var det bara att ta med en kaffe ner i tvättsugan och hänga upp tvätten och köra igång en ny maskin. Det här året som jag bott själv har handlat mycket om att få ihop vardagen så det rullar på så smidigt som möjligt och som sagt jag har hämtat mycket inspiration och tips på hur man kan förenkla vardagen organisera och få in rutiner via bloggar och YouTubers som jag följer. Jag kan skriva mer om det i ett annat inlägg om ni vill, klicka gilla nedan i inlägget i så fall.
En av många fina promenadrundor runt där vi bor. Upptäckte dock längre fram at dom avverkat massa skog så det såg ut som vet inte vad. Hoppas dom hämtar allt timmer och ris innan svampsäsongen startar i höst bara.

Passade på i morse när jag skulle klä på mig att ta fram måttbandet och kolla om det hänt något de senaste 3 veckorna av regelbunden träning1-2 ggr/dag?  Jo då 3 cm i midjan och 1 cm runt låren. Att det inte var så mycket runt låren är inte så konstigt kanske för jag fokuserade inte på benen i början utan var mest mage rygg första veckorna. Men nu har det blivit lite mer av resten avkroppen eftersom jag använder appen 7 minutes wokout också. 
Försöker få ordning på kosten också och det slog mig igår att jag inte har samma sötsug längre, visst choklad är aldrig fel men det kan gå en eller i bland 2 dagar utan att jag får sug över huvudtaget så det är ju också possitivt. Det gäller att vara konsekvent och har självdisiplin om man vill få några resultat. Och tålamod!
Det är bara att kolla flödet på Facebook där någon minsan trännat och ätit rätt men ändå händer inget... Jo men hur länge har personen gjort det? Kroppen behöver olika lång tid på sig att ställa om sig till ny kost och träning innan det visar sig på vågen osv. Vissa ser förändingar eller resultat efter några veckor, jag är sånn och ja vet det är orättvist men jag vet att det finns de som bvehöver kämpa i flera månader innan det börjar visa sig och då är det lätt att tröttna och ge upp. Så självdisiplin mina vänner det är ingen annan än du själv som kan styra hur du lägger upp det och självklart går man inte inför det och slarvar då lär man inte se något resultat heller.

I början kanske du bara orkar en intrevall av varje övning eller orkar bara ta en pw på 15 min men det är okej! Efter   nån vecka kan du prova att öka till en intrevall till om inte på alla övnngar så på några av dom tills man orkar köra alla tex 2-3 ggr eller man orkar gå 10 minuter till på pw´n osv. Glöm det där med att du ska fixa att köra ett fullt program med x antal repetioner första veckan om du är helt otränad anpassa efter vad du klarar av och öka på därefter det viktigaste är att du tränar regelbundet att du avsätter om inte en stund om dan för motion till åtmindstånde 2-3 dagar i veckan. En  pw på lunchen är bättre än inget de dagar du inte hinner hemma.

Kosten likaså man får börja i någon ände och för att lyckas tycker jag inte man ska ha så hårda regler med att du får inte äta ditten eller datten utan dra hellre ner på det du ska undvika till en början och byt ut mot nyttigare alternativ så lovar jag att det går lättare. Och är man inte van vid att äta mer frukt och grönt så får man ge det lite tid och prova sig fram. Det ska vara kul och gott. Det är idiotiskt att köpa hem en hel kasse med grönsaker och sånt som man sen får slänga hälften av. Köp hem nått och prova dig fram men var inte rädd för att testa nya saker och nya recept du kommer bli förvånad vad mycket gott det finns att laga oavsett man vill äta fisk,kött osv eller vegetariskt. 
Jag är inte vegitarian och kommer aldrig bli det men i bland försöker jag göra rätter som är vegitariska just för omväxlingsskull och för att det faktiskt finns mycket gott att välja mellan och vet ni vad barnen gillar det också (för det mesta för det händer ju att det inte blir så lyckat när man provar nya recept).

Men att som sagt ge det tid bara för att du inte märker någon skillnad på 3 månader så betyder det inte att det inte ger resultat du kan behöva mer tid helt enkelt så fokusera inte på vågen utan mät hellre och anteckna i din kalender och ta och följ upp en gång i månaden skriv även upp hur du mår har du blivit piggare, krånglar magen mindre, har hud och hår förändrats sen sist osv.

Jag startar alltid dagen med att dricka ett glas ljummet citronvatten och sedan snart en vecka tillbaks avslutar jag dagen med en smootie med spirulina i. 

Sätt upp en realistisk plan vecka för vecka som fungerar för dig och öka ut och förändra allt eftersom du känner att du kan gå vidare till nästa steg. Slarvar du pga att du är trött eller inte på humör ja det är upp till dig dåliga utsäkter kommer man tyvärr inte långt med. Det är bara att göra det man ska och efter en vecka eller två kommer du märka att det går lättare och lättare och framförallt det dagar man egentligen inte har lust så känns det jätte bra när man ändå valt att göra det. 

 En riktigt härlig vår morgon vindstilla och fågelkvitter i alla träd. Hoppas värmen kommer nu och att vi sen får en kanonfin sommar.


Nu ska jag hänga upp nästa maskin tvätt och sen blir det att hoppa i lite andra kläder och göra sig iordning för jag och barnen ska iväg och grilla i eftermiddag det ska bli trevligt. 

Kram ♥ Miss F 
1 Anita:

skriven

Men visst kom vädret lägligt, underbart med lite sol en dag som denna! :D

Svar; Absolut, ska uppdatera om Blåa vinet så snart jag smakat det :D

Kommentera här: