Projekt tvättstugan


Hej på er finisar! 
Här har ni orsaken til att jag äntligen fått tummen ur att ta tag i tvättstugan. Ett rum där kaos råder kan man väl säga och detta enbart pga brist på förvaringslösningar så att det blir lätt att hålla ordning. Unga fröken har senaste dagarna roat sig med att hoppa upp i källarfönsterna där jag har tomatplantor och har ryckt upp plantorna, kraffsat i jorden och vält ner någa av krukorna på golvet. Nedanför fönstret i tvättstugan står en stor korg med en salig blandning av rena kläder som ska sorteras då det är mesta är urväxt för barnen eller sådan jag inte använder längre. Uppe på korgen har det sen blivit avlastnings plats för IKEA påasr med ren tvätt, en med udda sockar osv som väntar på att plockas in i rätt garderob.  Igår eftermiddag hade hon rivit ner en stor kruka just där och gissa vart den hamnade? Jo självklart mitt i korgen och med kläder...  Så det blev fram med damsugaren och ladda maskinen med tvätt efter att skakat bort all jord suck.


Oj oj jag fattar inte att jag visar er den här bilden men det är ju det som är poängen att visa eländet och sen presentera resultatet när det är klart. Ja jag vet jag är inte ensam om att ha tvättbärg och stökig tvättstuga men ändå.

Som sagt en stor korg med diverse kläder som ska skänkas bort och ett gäng olika påsar med ren tvätt som ska in i garderoberna osv. Den enda förvaringen jag har är det lådstället i hörnet vilket jag inte utnyttjar fullt ut. Jag hade kunnat ha fler trådbackar eller kanske en bänk under förnstret. På andra sidan mitt imot till vänster av bilden står tvättmaskin och där hänger stora tvättlinor så den delen är okej.

Efter blomjords stöket slängde jag bara ihop allt i en hög eftersom det måste tvättas om. Nere i hörnet vid strykbrädan är det en fyrkant som är lägre i golvnivån. Kanske har det stått en varmvattensberedare där eller något annat en gång i tiden. Det gör att den sidan blir lite svår att ställa hyllor på men en titt på IKEAs hemsida så hittade jag deras serie Algot som har förutom massa olika varienter på trådbacksförvaring även väggmonterade skenor som man kan kombinera på oolika sätt med hyllor och lådor osv. 

Denna varianten hittar ni här >>
 
 
Den här varianten hade funkat i det hörnet där det är utskurt i golvet i och med den utstickande delen för hängförvaring som är väldigt fiffig. Ni hittar den här >>

En annan detalj som jag kommer skaffa är en ordentlig soptunna till tvättstugan, tex den större modellen av pedalhinken Strapats från IKEA som rymmer 12 l. Har i dag en liten vanlig papperskorg och den blir full direkt du lägger i ett tomt

Jag tror det kan bli riktigt bra utan nått större jobb och till en rimlig peng. Fortsättning följer...


Kram Miss F ♥

Kommentera här: