Hitta din inredningsstil

Vet inte hur vädret är hos er men här på den bohusländska delen av västkusten har våren helt kommit av sig. Det är bara ett par plusgrader och blåser svinkallt med inslag av regn samt ett och annan snöflinga. Fram med vinterjackor och tjocka tröjor igen burr.
 
 

I dag tänkte jag visa er vilken min stil som jag gillar i inredningen både inne och ute. Jag har fram tills för några år sedan inte haft en aning om vilken stil jag borde ha hemma men har vetat vad jag tycker om fast helt utan att veta hur jag ska hitta min egen stil. Vi har haft mycket begagnade möbler och inredningsdetaljerna har varit allt från presenter till hop plock från olika håll man köpt eller fått genom åren. Det har med andra ord varit en salig blandning och helt ärligt har jag haft svårt att trivas och fått den där hemtrevliga känslan som känns som vårt hem. Har man inte intresset för hur det ser ut hemma så är det ju inget att hänga upp sig på utan då ar man sina saker oavsett hur det ser ut. Men om man tycker det känns opersonligt och man inte känner sig hemma i inredningen så kan man enkelt ta reda på vilken stil eller stilar som passar dig och ditt hem.

Det var genom en slump som jag kom fram till vilka stilar det var som jag gillade. För det var inte en stil utan 3 stycken som ihop blir den kombinationen jag sökt i alla år.  Jag har alltid gillat det marina men inte för mycket samtidigt som jag gillat det lantliga ruffa men inte det romatiska ljusa chabby chic stilen som jag tycker är för  mycket sött och blommigt för min smak. Jag hittade en blogg Fason en kväl när jag satt och surfade runt på nätet. Det var någon inredningsbild som dök upp tror jag som fångade mitt intresse och när jag sen gick in på bloggen blev det en wow upplevelse. Här var svaren på min frustration med att inte veta vilken stil som jag ville ha hemma. Och nej det var inte EN stil utan 3 olika som Karolina utgick ifrån i sitt hem. Och hon hade ju så klart namn på dom,  Coastal living, New England och Rustic chic.

Hennes blogg var fantastisk med massa inspiration men när jag sen gick steget längre och gick in på Pinterest som hon tipsade om och hämtat mycket av sina idéer ifrån så öppnades en helt ny värld. Här hittar du allt och då menar jag allt och lite till. Använd sökord på det du söker och voila det kommer mängder av tips och inspirationsbilder att välja mellan. I början kan du söka på tex vardagsrum, kök, hall osv gillar du chabby chic så skriver du det som sökord också eller, mordern, marin, lantlig. Skriver du på engelska får du upp ännufler alterativ att välja mellan. Prova dig fram när du hittat lite bilder inom den stilen du gillar för det kommer fler förslag under bilden inom liknade stilar. Du kommer märka att man kan mixa olika stilar utgå från en stil och komplettera med detaljer från andra stilar. 
 
 Ett exempel på coastal style som jag samlat ihop på min Pintrest sida som visar grunden i den stilen jag gillar. Ljusa väggar och tak mot ett mörkt golv. Det är även återkommande i New england stilen.

 

Mörka takbjälkar mot de visa väggarna och taket och ett rustikt soffbord i hop med ljusa möbler samt marininspirerad golvlampa
 Denna bilden är från Karolinas vardagsrum och visar en lite höstigare inredningstil. Hon byter ut vissa inredningsdetaljer efter årstiderna. På höst/vinter kommer det ruffa fram med tjocka mörka plädar, kuddar och gardiner


På vår/sommarhalvåret byts det mörka ruffiga och rustika ut mot ljusare färger med inslag av marina detaljer.
 

Att mixa lite rustikare mörkare detaljer med elegantare inredning är så snyggt. Svart, brunt och begie funkar året om ihop med det vita och känns väldigt naturnära. På vintern kan det bli ännu mörkare med koppar/mässing detaljer för myskänslan medan man tillsätter lite färg klickar på sommarhalvåret.


Här är färgpaletter för både coastal och new england stilarna. Den rustika delen är färger i naturmaterial som trä, rotting, läder/skinn, metal, sten /betong.
 
Den här köksön är så snygg i sten block.

 Ett annat exempel från ett kök där man bryter av de vita köksinredningen med mörka bänkskivor.

Coastal style på bryggan
 

Även denna bild är från Fason blogg och rotting ihop med ljusa kuddar och gröna växter är så snyggt


Vitt i grunden mixat med naturmaterial som rotting och trä. Lite gröna växter och olika ljuslyktor.  Karolinas hus går i New England stil.
 
Jag skulle kunna fylla på med bilder i mängder här för det finns så mycket snyggt som jag gillar. Kruxet när man hyr en bostad som jag gör är att man kanske inte kan och får göra om helt efter egen smak men man kan ju få till en del i varje fall. 

Som jag berättat så består vårt hem av mycket begagande möbler  i olika stilar som jag köpt eller fått i samband med flytten så jag får verkligen börja om från början. Men det är det  roliga och det får ta lite tid för möbler är inte gratis och vill man ha något speciellt så får man ju kanske spara ett tag om man inte lyckas hitta det begagnat på Blocket.
Utsidan däremot är jag lite klyven över för jag har ingen uteplats eller altan och bygga en tror jag inte att jag kommer göra heller eftersom jag inte vet hur länge man kommer bo kvar här. Kan ju hoppas på att hyresvärden vill snickra ihop något men i år är det byte av resten av taket samt några fönster som gäller så tror inte han prioriterar det den här so,maren i varje fall. Vi får se vad jag hittar på helt enkelt utemöbler får vi ju ha i varje fall.

Hoppas ni gillade inlägget och kom ihåg att klicka på gilla om ni vill ha fler inlägg med inredningstips.

Länka gärna till era bloggar eller Pinterest sidor om ni vill dela med er av era inrednings tips.

♥ Kram ♥ Miss F ♥
Kommentera här: