Inspiration till tjejrummet

Att inreda är så galet kul och det är ju bara ens egen smak och fantasi som sätter gränser för hur det ska se ut. Det finns ju vissa riktlinjer man kan följa som tex inom Feng Shui om man vill ha en viss balans i hemmet MEN seriöst tycker i varje fall jag att det är ju fritt till var och en hur man vill ha det i sitt hem så klart.  

Hos oss råder just nu ett Feng shui kaos snarare haha, jag flyttade in i maj men det finns fortfarande flyttlådor som inte är upp packade men jag kan skylla på att jag helt ärligt inte vet vart jag ska göra av vissa saker. Sen är det mycket minnen från innan skilsmässan när vi var en hel familj som gör att jag helt enkelt inte orkat gå igenom vissa lådor så dom får stå tills det känns okej att ta tag i dom igen.
I övrigt består inredningen mest av möbler jag fått när vi flyttade i sär. Jag hade inget med mig mer än vissa saker från barnens rum. Jag har fått eller köpt beganat av vänner osv, Så jag har inte min egen stil än men får ta ett rum i taget och göra i ordning helt enkelt.
Jag har en plan för alla rummen men först ut är alltså Emilias rum och hon har för snart en vecka sen bytt rum med sin storebror och flyttat ner till källaren. Det var på deras eget initiativ men faktum är att jag tycker det kommr bli så  mycket bättre för rummen passar dom bättre nu när dom bytt. Rummet uppe passar Sebastian bättre och det i källaren passar Emilia mycket bättre inredningsmässigt. Så det är så kul att sätta igång med hennes rum och jag har senaste dagarna suttit och frossat i massa inspiraton på Pinterest. Bästa stället att hitta nya idéer och massa inspiration oavsett det är inredning, mode, sminktips, sport, kändisar, matlagning ja precis allt med andra ord. 

Har samlat ihop lite smakprov på just temat tjejrum.

                                    
 
             
                                 
                                                            
 
 
                                                               Alla bilder kommer från Pinterest


Det är detaljerna som gör det och eftersom Emilia har blivit så stor så hon inte längre vill ha Disneys prinsessor och Hello Kitty på väggar och gardiner men samtidigt inte är tonåring och vill ha lite tuffare ungdomsstil så får man hitta något mitt i mellan det prinsess söta och det lite tuffare. Hon gillar fortfarande rosa och i kombination med guld och glitter detaljer så kan det inte bli annat en perfekt. 

Rummet har vita väggar så det är lätt att inreda med färger utan att behöva måla om . Jag funderar dock på att antingen måla någon vägg med någon ljus färg eller sätta upp väggdekor av något slag som en brytning mot det vita. Sen ska hennes rosa sänghimmel upp och vi ska köpa in snygga ljusslingor och en fluffig matta bland annat. Vimplar funkar också fint och är något man enkelt kan göra själv efter egen smak antingen i papper eller om man syr. Hon är en väldigt kreativ tjej som älskar att pyssla så för att slippa färgpennor, saxar , glitter och papper i hela rummet så kan man köpa fina lådor med roliga mönster att förvara allt i så det bli lättare att hitta och hålla ordning på.


Japp här har vi några exempel och tanken med alla bilder man hittar är kanske inte att koiera hela stilen i rummen utan att hitta detaljer som man tar efter för att skapa sin egen stil. Lite godbitar här och lite godbitar där efter egen smak. Så har ni inte varit ute på Pinterest innan tycker jag absolut ni ska gå in där nu. Det finns massa kul för alla intressen och smaker. Har ni också Pinterest får ni gärna följa mig här >>

Glöm inte gilla inlägget så jag vet om ni vill ha fler inlägg med inspiration och tips.

♥ Kram ♥ Miss F ♥

Projekt tjejrum

 

 
 

Hej på er!
Tittar in snabbt innan ett stycke tonåring ska hämtas på jobbet. Redig kille som hoppar in och jobbar när han har höstlov. Men har man en moped som ska fixas i ordning och massa annat han vill köpa så är ett litet extra jobb perfekt.
Att va ensamstående med 3 barn är tufft, barnbidrag och underhåll räcker inte långt när dom bö

Det här huset som jag hyr har en hel del potensial att bli riktigt mysigt. Det är ju inte alltid man har möjlighet och får göra om efter egen smak när man hyr men jag har värdens bästa hyresvärd och har fått i stort sett fria tyglar både när det gäller inne i huset och resten av gården. Lycka så klart även om det kommer ta ett ta att få till allt. 
Jag kommer dela med mig av mina projekt och tips här som jag hoppas ni kommer gilla. 

Emilias rum står först på to-do listan och dagen till ära fick jag även hjälp att bära ner hennes bokhylla så vi kan börja få upp saker från golvet. Hon och hennes storebror har nämligen bytt rum härom dan. Så nu bor hon i källaren och han uppe. Kommer bli jättebra men blir en del att fixa med framöver.

Och självklart ska ni få följa med på förvandlingen från flyttkaos till färdig rum.

Har inte hunnit få upp lampan än men just nu står alla hennes leksaker och böcker mm på golvet i lådor och påsar i väntan på att sorteras och sättas på rätt plats.

Lite rörigt är det men kommer bli jättemysigt tjejrum när det är klart.
Har ni tips på inredningsdetaljer passande en blivnade 10 åring?

Glöm inte gilla inlägget så jag vet om ni vill ha fler inlägg av det här slaget.

Ha det gott!

Kram ♥ Miss F ♥